Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
I denne artikkelen deler vi noen tips til hvordan støpejern bør behandles før førstegangsbruk og hva som er viktig under selve bruken.
Støpejern har vært brukt i mange hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. Først av alt har det helt unike varmeegenskaper. Det sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Det kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Med riktig stell og behandling vil produktene vare i mange generasjoner.
Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må produktet mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er det viktig at du gjør følgende før du tar produktet i bruk første gang:
Støpejern bruker gjerne litt tid på å bli varmt. Legg derfor inn tid til forvarming før du setter i gang med spennende mateksperiment. Over ei bålpanne legger du støpejernet på grillrista, for å holde passe avstand til varmen.
Støpejern kan brukes på alle overflater, inkludert gass, induksjon og bål. Sørg for at du løfter produktet hver gang du skal flytte det på glasskeramiske plater og induksjonstopper.
Vent til støpejernet er passe hett før du har i ønsket fett (formfett), smør eller olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når smøret er gyllent eller skummete, oljen svakt bølgete, er det klart for steking. Du kan også teste med vann. Fordamper vannet umiddelbart er det klart.
Uansett varmekilde er det viktig å ikke ha for høy varme under stekingen. Utendørs er det smartest å kokkelere over små flammer eller glør. Det gir jevnest varme. Ellers må man prøve seg litt fram når man lager mat over bålpanna. Juster opp og ned med grillristen. Støpejern tåler i prinsippet alle slags kjøkkenredskap, men vi anbefaler tre og stål.