Til toppen
Blandingsoljer

Blandingsoljer

Ved å blande Tjærepluss eller linolje og terpentin i tjæren blir den enklere å jobbe med. I tillegg gir det ekstra beskyttelse av treverket. Blandet tjære får en mer gyllen og blank overflate enn vanlig, ren tretjære.

Kokt linolje

Gir en gyllen og naturlig yttervegg med vakker glød.
 

inkl. mva.

Rå linolje

Naturlig, tradisjonsrik trebehandling med mange bruksområder.
 

inkl. mva.

Terpentin

Gjør tretjæren tynnere. Gjør det enklere å stryke på tjæren.
 

inkl. mva.

V.nr. 3350 Tjærepluss 1L

Unike, dyptvirkende og beskyttende egenskaper.
V.nr. 3350
 

inkl. mva.

Linolje

Linolje utvinnes av kulturplanten oljelin. Lin har en svært lang brukshistorie. Som bindemiddel finnes det eksempler på bruk i kirkekunst tilbake til 11-1200-tallet. Brukt i maling fra ca. 1600-tallet. Linolje er pustende, med god inntrengningsevne. Espegard leverer både kokt og rå linolje. Brukt i tjære bidrar vår kokte linolje til at man får en gyllen og skinnende vegg. Vi snakker altså om ekstra glød på hyttefasaden. Vår kokte linolje er tilsatt soppdreper.

– Linolje gir en skinnende flott hyttevegg

Terpentin

Kvae. Vi har alle tatt på det når vi var små. Denne seige, klissete saken utenpå furua og grana. Det er dette man lager terpentin av. I denne sammenhengen kaller man gjerne kvaen for harpiks. Terpentin får man ved å destillere (skille ut) harpiksen fra furutrær. Espegards terpentin er av høy kvalitet, som kan brukes til tynning av våre tjæreblandinger. Slik blir tretjæren lettere å stryke på ytterveggen samtidig som det gir bedre inntregningsevne. Terpentin fungerer ypperlig til rengjøring av pensler og verktøy. Fordi terpentin har veldig gode tørkeegenskaper brukes den også som fortynner i maling og lakk.

– Terpentin gjør tretjæren tynnere

Tjærepluss

Tenker du å tjære hytta eller huset? Blander du tretjæren vår med Tjærepluss blir tjæren enklere å påføre veggen. Tjærepluss er en førsteklasses oljetilsetning som kan blandes med alle våre tretjærer. Den er basert på bla. kvalitetsproduktet Owatrololje. Tjærepluss har helt unike og dyptvirkende egenskaper, som gir deg en godt beskyttet vegg i flere år. Den etterlater en gyllen og flott overflate på hytteveggen.

– Tjærepluss gir en godt beskyttet trefasade

Ren tretjære

Ved å blande tjærepluss eller linolje og terpentin blir tjæren enklere å jobbe med. I tillegg får man ekstra beskyttelse av treverket.


Tretjære Mørk

Mørk tretjære – like egnet til en arkitektvilla som familiehytta
 

inkl. mva.

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
 

inkl. mva.

Tretjære Rødbrun

Gir fasaden et elegant særpreg. Perfekt farge til eventyrhytta.
 

inkl. mva.

Tretjære Sort

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.
 

inkl. mva.