Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
inkl. mva.
Med vaffeljern i tursekken blir det fort god stemning rundt bålet. Legges på grillristen i bålpanna eller direkte på bål. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen. Bruk godt med smør eller matfett ved steiking. Leveres med eget etui. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Vekt: 3.3 kg.
Støpejern gir de beste, sprø vaflene Støpejern er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for å gi sprø og smakfulle vafler. Jernet er beregnet for bruk over bål. Støpejern har vært brukt i flere hundre år. Med riktig stell og behandling vil jernet vare i mange generasjoner.
Viktig behandling før du starter å lage vafler Vaffeljernet vårt er laget av rå støpejern. Overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg er det viktig at at det mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar vaffeljernet i bruk første gang:
Slik sørger du for et naturlig slippbelegg i vaffeljernet
Pensle gjerne vaffeljernet inn med matolje en dag før du skal bruke det.
Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Mens du venter sørg for at vaffeljernet er satt godt inn med fett. Vi anbefaler formfett. Vaffeljernet må varmes sakte opp før bruk. Pass på at det ikke er for varmt under steikingen, da er det lett å svi vaflene. Jernet skal heller ikke være for kaldt, slik at røren renner ut. Her må man ha litt tålmodighet og prøve seg litt fram.
Når flammene er små er det klart for steiking. Vaffeljernet plasseres lettest over grillristen. Dette sørger for at jernet ligger flatt og at man får jevnest mulig varme. Husk å snu jernet innimellom, for å få gjennomstekte vafler. Vaflene er ferdige når de er gylne og sprø.
Bruk godt med smør mellom hver vaffelplate som lages. Legg på litt småved innimellom for å holde så jevn varme som mulig.
Hvordan rengjøre vaffeljernet etter bruk? Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Bruk en skrubb om nødvendig. Unngå såpe så langt som mulig. Tørk jernet på rista over glørne. Når det er helt tørt setter du det inn med et tynt lag fett eller olje. Oppbevar jernet tørt og støvfritt.
Slik vedlikeholder du vaffeljern i støpejern Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Et mørkt vaffeljern er en god indikasjon på at det er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre jernet etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.
TIPS!
Rå støpejern bør behandles før førstegangsbruk.
Hvordan skal støpejern rengjøres etter matlagingen?
Maten smaker best ute. Her et utvalg av våre beste oppskrifter for kreativ matlaging på bål.