Til toppen

Espegard - en historie om skog, ved og bål

Vår reise starter i Hallingdals dype skoger en gang på midten av 80-tallet. Med stor lidenskap for skog og ved felte vi de første bjørkene, som skulle bli til salgsklar fyringsved. En entusiasme som skulle vise seg å utvikle hele vednæringen.

 

Espegard – en historie om skog, ved og bål

Ledende på vedemballasje  

Emballering av fyringsved ble den første store innovasjonen. Først ut var Espegardsekken, seinere Storsekksystemet for ved. Unik kvalitet bidro til høy etterspørsel som spredte seg med rekordfart i markedet. Det gode salget gav medvind og rom for ytterligere produktutvikling. I dag er Espegard ledende på vedemballasje i sitt marked over hele Norden.

Fra fyringsved til trivelige bålstunder  

Å se den ranke, hvite bjørka bli til prima fyringsved er både trivelig og livsnødvendig. Historisk har veden vært avgjørende for å kunne møte høst- og vinterstormene. I disse dager er trivsel og velvære rundt ved og vedfyring viktige synergier. Det er lett å la tanker og sinn fylles med fred foran et lunt og sprakende bål. 

 

Espegard Bålpanne – Ideen om et tryggere bål

Det var rundt et levende bål ideen om å skape et sikrere bål kom en gang tidlig på 2000-tallet. Espegard Bålpanne så dagens lys. I dag finnes det en rekke bålprodukter som har sitt utspring fra bålpanna. Vissheten om at mange kan gjøre opp et bål i mer betryggende former, og nyte livet rundt ei bålpanne fra Espegard gir ektefølt glede. Kvalitetstid med familie og venner fortjener de beste rammene. Derfor bruker vi mye tid på å teste produkter, søke etter nye innovasjoner og bane vei for dette på best mulig måte. Kvalitet og bærekraft skal være vårt tydelige varemerke.

Kvaliteten i å være utendørs

Skogen er stor, viddene vide og naturen mangfoldig! Det byr på mange muligheter. Vi tester våre produkter i sitt rette element og får inspirasjon til nye ideer. 35 år med fokus på kvalitet har gitt oss god erfaring, og vi strekker oss hele tiden mot utvikling og forbedring. Enten vi er på fjellet, i skogen, i hagen eller på hytta er det viktig for oss å bidra til et aktivt og meningsfylt liv utendørs. «Mer tid ute» er blitt vårt slagord. Utendørstiden – gjerne med en kaffekjele hengende over bålet, gir rom for refleksjon, nye tanker og inspirasjon. Det unner vi alle å oppleve.

 

Tretjærens fortreffelighet

Den gode og karakteristiske duften av ei solvarm og tjærebehandlet skogskoie satte oss på tanken om å jobbe med dette tradisjonsrike produktet. Med en historie som strekker seg tilbake til vikingtiden har den vist sin fortreffelighet. Vi har de siste 30 årene tatt tjæra videre inn i vår tid og vil også videreutvikle den i framtiden. Vi gleder oss allerede!

Den unike skogen

Alt starter et sted. Den lille tanken må tenkes og settes inn i det store bildet. Filosofiske vurderinger med innovativ kraft. Skogen er unik og alt som kan lages av den er fornybart. Espegards historie starter med skog og ved – den har fortsatt i skogen med øks, sag og bål. Treet og skogens bærekraft skal vi være en del av og vi vil fortsette utendørs, - i skog og mark, i hagen og på hytta!