Til toppen
Møt sommeren med et tryggere bål

Møt sommeren med et tryggere bål

Sommeren står for tur og det er høytid for grill- og bålkos. I Espegard er vi opptatt av sikkerhet når man fyrer bål. Vi har tilbehør som ivaretar tryggheten på best mulig måte. I denne artikkelen får du vite mer om disse produktene. Vi gir også noen gode råd om bålfyring.

Gode forberedelser for sikker bålfyring

Skal man kunne kose seg rundt bålpanna må det være trygge rammer, for både folk og omgivelser. Dette er særlig viktig sommerstid ettersom det både er varmt og tørt ute. Det meste løser seg med sunn fornuft. Å tenne bål i bålpanna egner seg best når det er rolige vindforhold. Ellers er det også lurt å sette seg inn i regelverk for bålfyring i hagen. 

Unngå gnistsprang

Når man fyrer med ved vil gnister kunne fly langt. Gnister kan antenne gress og trær, noe ingen ønsker. De kan óg skade klær. Alle som har brent hull i Gore Tex-jakka vet hvor kjedelig det er. Våre ulike gnistfangerløsninger er en god investering for å minimere gnistsprang fra bålet.  

 

Gnistkule 60

Smart gnistfanger til bålpanna som beskytter omgivelsene mot gnistsprang.
7155

Underlagsplate

Plate i galvanisert, svartlakkert stål som beskytter underlaget mot gnister, glør og strålevarme.
8030

Gnistfanger 60

Sett deg enda litt nærmere og nyt varmen. Gnistfangere beskytter omgivelsene for springende gnister og skaper et tryggere ildsted.
774

GNISTKULE 60 – gir et smart og tryggere bål 

Gnistkule 60 er en innovativ løsning til alle våre bålpanner og fyrfat med diameter på 60 cm. Fordi den omslutter hele bålpanna sørger den for god beskyttelse. Slik kan alle sitte og nyte bålet uten å måtte tenke på gnistsprang. Halve kulen kan åpnes slik at man får god tilgang til å legge på ved eller lage mat. Gnistkulen har et flott design og er enkel å feste på panna.

UNDERLAGSPLATE – beskytter mot strålevarme

En av de største fordelene med bålpanne og fyrfat er at man flytter bålet opp fra bakken. Slik kan man fyre tryggere bål året rundt. Man får likevel en strålevarme under panna som kan svi terrassebord og gress. Vår underlagsplate passer alle våre ildsteder. Den 1 meter store platen gir god beskyttelse mot strålevarme og fanger opp glødende kull som eventuelt skulle falle ned. Platen kommer i tre deler som er enkle å sette sammen.

Gir trygge rammer rundt bålkosen.
Gnistfangere
Gir trygge rammer rundt bålkosen.
Denne beskytter bålet mot vindkast. Samtidig sammler den strålevarme mot en side.
Vind- og Varmeskjerm
Denne beskytter bålet mot vindkast. Samtidig sammler den strålevarme mot en side.

Gjør bålet lunere og roligere med varm- og vindskjerm

Været spiller ikke alltid på lag. Vind- og varmeskjermen fra Espegard beskytter godt mot den værste vinden, samtidig som den reflekterer varmen til motsatt side. Resultatet blir et lunt bål som gir mer kos; Det er enklere å fyre opp og holde ilden vedlike. Skjermen passer til alle våre bålpanner og fyrfat med diameter på 60 cm.

Ekstra stødig bålpanne på terrassen med gulvfeste

Espegard Bålpanne er veldig stabil. En terrasse kan likevel være litt glatt. Med et permanent gulvfeste vet du at bålpanna står fjellstøtt på din favorittplass. 

Det er viktig med trygge rammer rundt bålkosen. Særlig i sommertiden.

Vindskjerm 60

Sørger for at trekken blir akkurat passe og flammene holder seg der de skal, nede i bålpanna.
753

Vind- og varmeskjerm

Vind- og varmeskjerm beskytter bålet for vind. Man får også en lunere opplevelse fordi bålvarmen konsentreres til én side av bålpanna. I tilleg får man en beskyttende effekt på omgivelsene.
8012

Gulvfeste til bålpanne

Permanent feste som sørger for maksimal stabilitet til Bålpanna på terrassen.
7540