Til toppen

Naturlig og unik hyttefarge med tretjære

Tretjære er en fantastisk trebeskyttelse som oser av natur. Vurderer du å gå for ekte tretjære til hytteveggen? Da er det greit å vite at flere ulike forhold avgjør hvilken farge man får på hytta.

Naturlig og unik hyttefarge med tretjære

Naturlige farger

Ren tretjære skiller seg ut som en av få trebehandlinger uten tilsatt fargepigment. Fargen gjenspeiles av de naturlige bruntonene man finner i kjerneveden. Velger du tretjære på hytteveggen får du dermed en naturlig veggfarge. Slik får hytta fargetoner som passer godt inn i naturen, uansett hvor den ligger.

Over tid vil sola gjøre veggen lysere. På denne måten får du ei hytte med et helt speisielt fargepreg. Tretjære er med andre ord en trebehandling for den som ønsker en personlig, særegen farge på hyttefasaden.

Velg mellom fire hyttefarger

Hos Espegard kan du velge mellom fire ulike fargenyanser:

  • Tretjære Lys har en tjærebrun farge. Paletten varierer fra lys brun til brun, og gjenpseiler de lysere fargetonene i furutreet. Denne fargen er tidløs og levende. Like perfekt for fjellhytta som skoghytta eller hytta ved sjøen. Lys tretjære er perfekt for den som ønsker lys og varme. 
  • Tretjære Mørk går i ulike mørkebrune fargetoner. Dette er en rustikk og flott farge som kler alle hytter. Mørke farger skaper et rolig uttrykk. Søker du skogens ro er kanskje dette det riktige fargevalget. Tretjære Mørk er laget av ren furutjære og egner seg også veldig godt til tretaket.
  • Tretjære Svart har som navnet sier en svart farge. Denne skiller seg ut ved å være heldekkende, ettersom vi har tilsatt sort fargepigment i tjæren. Svart er klassisk og moderne på samme tid. Har du en moderne hytte er svart tretjære av furu et godt fargevalg.
  • Tretjære Bøk gir hytteveggen en dyp, mørk brunfarge med rødtoner. Dette gir et elegant og særpreget uttrykk på hytta. Denne tretjæren er laget av ren bøketjære og har en ekstra deilig tjæreduft. Ønsker du en eksklusiv tjære med farge som minner om edelkastanje er Tretjære Bøk et lurt valg.

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
3300

Tretjære Mørk

Mørk tretjære – like egnet til en arkitektvilla som familiehytta
3311

Tretjære Rødbrun

Gir fasaden et elegant særpreg. Perfekt farge til eventyrhytta.
3314

Tretjære Svart

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.
3317

Særegen farge på hytta

Akkurat som stavkirkene får hytteveggen også fargevariasjon mellom solvegg og skyggevegg. Syd- og vestveggen vil derfor oftere trenge behandling enn øst- og nordveggen. Med unntak av Tretjære Svart vil trestrukturen skinne vakkert gjennom behandlingen. 

Har du ei hytte med villmarkspanel eller annet uhøvlet treverk? Da får du en mørkere og matt farge på veggen. På en høvlet hyttevegg blir det en lysere og klarere farge. Velger du tjære til tømmerhytta vil du dermed få samme fargeresultat som for høvlet panel.  

Sist men ikke minst. Jo flere strøk, jo mørkere blir det. Det samme gjelder dersom du har behandlet hytta di før. 

Uansett hvilken tretjære du velger fra Espegard vil du få en hyttefarge med et naturlig og rustikt særpreg. Skulle du ønske en annen farge kan du også sjekke ut våre tjærebeiser. Her er det seks ulike farger å velge mellom.

Tretjære

TRADISJONELL TREBEHANDLING

Tretjære er gjerne for deg som liker å ta vare på tradisjoner og leve tett på elementene. Tjære er nemlig helt naturlig og har vært i kontinuerlig bruk siden middelalderen. Over tid får hytta et rustikt preg og vakkert fargespill mellom sol- og skyggevegg. Hos Espegard kan du velge mellom fire ulike tjærer med høy kvalitet.

Til tretjære

Tjærebeis

PIGMENTERT TREBEHANDLING

Alle våre tjærebeiser holder svært høy kvalitet og er smidige å påføre. De har et høyt innhold av lys tretjære (65%) som gir god beskyttelse og deilig tjæreduft. Tjæren er blandet med Tjærepluss (35%), en førsteklasses oljetilsetning basert på Owatrol. Tjærepluss virker dypt i treverket, driver ut luft og fuktighet, metter porene og binder trefibrene. Vår tjærebeis gir hytteveggen en gyllen og værbestandig overflate.

Til tjærebeis