Til toppen
Hva er tjærebeis?

Tretjære og tjærebeis for hytte og hus.

Hva er tjærebeis?

Alle våre tjærebeiser holder svært høy kvalitet og er smidige å påføre. De har et høyt innhold av lys tretjære (65%) som gir god beskyttelse og deilig tjæreduft. Tjæren er blandet med Tjærepluss (35%), en førsteklasses oljetilsetning basert på Owatrol. Tjærepluss virker dypt i treverket, driver ut luft og fuktighet, metter porene og binder trefibrene. Vår tjærebeis gir hytteveggen en gyllen og værbestandig overflate.

Hva er tjærebeis?

Tjærebeis er en ferdigblandet serie naturlig trebehandling til hytte og hus. Som alle andre beiser er også tjærebeisen ganske tynn, som gjør den enkel å påføre. Den smidige konsistensen er det som skiller tjærebeisen fra tradisjonell tretjære.

Likevel er tretjære basisproduktet i alle våre tjærebeiser. De inneholder hele 65 % ren furutjære. Tjæren er blandet med 35 % Tjærepluss. Tjærepluss er en premium oljetilsetning, blant annet basert på Owatrololje. Tjærebeisene leveres ferdig blandet og skal ikke blandes med noe annet.

 

Les også: «Hva er tretjære?»

 

Hvorfor tjærebeis som trebehandling?

Tjærebeis er et godt valg når man ønsker en gjennomsiktig trebehandling med god beskyttelse til fasaden. Espegards tjærebeis er et kvalitetsprodukt er resultatet av et nøye samspill mellom ren tretjære, premium olje og fargestoff. Høyt tjæreinnhold (65 %) sørger for god beskyttelse med masse tjærelukt. Denne er blandet med Tjærepluss, en kvalitetsolje basert på Owatrol.

Tjærepluss sørger for enda bedre inntrengning som trekker ut all luft og fuktighet. Den tetter treporene og binder trefibrene. Til slutt etterlater den en gyllen, beskyttende hinne på hytteveggen. Fargepigmentet sørger for ekstra beskyttelse mot UV-stråler fra sola. Et meget godt og naturlig valg som beskytter treet og hindrer at det blir brutt ned. 

Hvor mange farger kan jeg velge mellom i tjærebeis?

Vi leverer seks ulike farger på beisene. Tjærebeis Natur er uten tilsatt fargepigment og er basisen for alle andre våre beiser. Denne har en naturlig lys brun farge, som minner om milebrent tretjære. Vi har også fem beiser med flotte og tidløse farger. Alle de seks tjærebeisene gir en gjennomsiktig farget overflate, som lar treets vakre spill skinne igjennom. Fargene er like perfekte til ei hytte i høyfjellet som huset hjemme.

Hvor mye tjære inneholder tjærebeis Natur?

Tjærebeis Natur inneholder hele 65 % furutjære. Det høye tjæreinnholdet gir et kvalitetsprodukt som gir god beskyttelse til trefasaden. Ikke minst masse deilig tjærelukt.

Tjærebeis Rogn

Lun og frisk beis med rødbrune toner.
3333

Tjærebeis Tyri

Tidløs tjærebeis med varmbrun farge.
3336

Tjærebeis Trøffel

Mørk, klassisk tjærebeis med gyllenbrune toner.
3345

Tjærebeis Kongle

Eksklusiv, mørk beis med rødbrune toner.
3342

Tjærebeis Molte

Lys, gyllenbrun beis til hytta i høyfjellet.
3339

Tjærebeis Natur

Milebrent farge er ekstra flott til hytta i fjellheimen.
3304