Til toppen

Gulrotsuppe og focacciapinnebrød

Gode og varmende retter som metter gjør godt for sultne mager og frosne fingre på vakre, friske vinterdager. Med litt forberedelser i forveien kan du enkelt diske opp med en fyldig, varmende suppe over bålpanna og la alle lage sine egne pinnebrød som tilbehør.

Gulrotsuppe og focacciapinnebrød

Ingredienser

Gulrotsuppe:

  • 3-4 stk gulrøtter (avhengig av størrelse)
  • 2 gule løk
  • 1 chili
  • 2 ss seterrømme
  • 2 dl matfløte
  • 4 dl vann
  • Smak til med salt, pepper & chilikrydder

Foccacia pinnebrød:

  • 6dl mel
  • 1 pose gjer
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje

Topping:

  • Rosmarin
  • Oliven
  • Soltørkede tomater
  • Flaksalt
  • Olivenolje

Gulrotsuppe

  1. Kutt opp løk, chili og gulrøtter
  2. Fres løk og chili i smør i en gryte.
  3. Ha gulrøtter og vann i gryta og la det koke til de er så myke at de kan moses. Tilpass vannmengden ved behov.
  4. Tilsett krydder, matfløte og seterrømme til slutt.
  5. Når suppen tilberedes rundt bålet kan du bruke en gaffel til å mose gulrøttene og jevne suppen. Om suppen forberedes i forveien kan du bruk en blender eller stavmikser for å jevne den.  (Bruk ca. 4 dl vann fra de kokte gulrøttene).

Tips: 

Tilbered din favorittsuppe på forhånd og ta den med en beholder ut. Da kan den varmes over bålet i en gryte mens pinnebrødene stekes. Når suppen skal varmes bør det være glør og ikke store flammer. Bruk en visp og rør jevnlig så det ikke brenner seg.  Her får du oppskrift på en suppe vi liker godt.

Foccacia Pinnebrød

  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett lunket vann
  3. Deigen skal ikke være så klissete at den setter seg fast, så tilsett vann/mel til deigen akkurat ikke klistrer seg.
  4. Tilsett 2ss olje, oljen skal bare knas inn til den fint dekker hele deigen.
  5. Kutt opp ønsket mengde av rosmarin, soltørkede tomater og oliven og ha med i en boks ved siden.

Tips:

Lag deigen en times tid før dere skal ut på tur, da rekker den å heve litt. Når du skal lage pinnebrødet tar du en liten del deig (husk at den heves når den stekes) og ha i ønsket mengde soltørkede tomater, rosmaring og oliven. Surr deigen rundt spydet og dryss over litt olivenolje og flaksalt før den stekes. 

Laget med produkter fra Espegard

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Pinnebrødspyd

Pinnebrød er både enkelt og godt på tur. Salte rundt pølsene og søte kanelbrød til dessert. Den tynne jernplata bidrar til steking fra innsiden. Lett og smart teleskopløsning i rustfritt stål med trehåndtak. Kommer i nylonetui med beltefeste. L: 28.5–91cm.
822

Støpejernsgryte 4L

Rødemaljert mellomstor gryte av svært høy kvalitet. Den kommer med lokk som har knotter på innsiden. Ved koking vil det oppstå damp der det drypper ned fra knottene, som gir enda mer saftig mat. Gryta fordeler varmen jevnt, for et optimalt resultat. Perfekt til langtidskoking. Tåler høy varme og kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Enkel rengjøring. Ø 24 cm. Vekt: 5 kg
732

Emaljert kaffesett

Svart sett i stilig design. Består av én stk emaljert kaffekoker 1.75 L med opphengshåndtak for bål og to emaljerte kopper.
8200
Ikke på lager