Til toppen

Oppskrift: Gode vafler PÅ BÅL

Bålvafler med nyrørt syltetøy, en kopp kaffe, frisk luft og varmende flammer – det er alt vi trenger for å hygge oss litt ekstra. Rundt bålet er det rom for gode samtaler og fine øyeblikk vi husker ekstra lenge. Her har du en enkel oppskrift på vafler og gode tips for vellykket vaffelsteking rundt bål.

Publisert: mars 2020
Hentet fra Fridas Bålmat


INGREDIENSER

4 egg
2 dl sukker
7 dl kefir
½ dl vann
6 dl hvetemel
1 ts kardemomme
150 gram smør

SLIK GJØR DU

Visp egg og sukker lett sammen. Rør inn kefir og hvetemel vekselsvis. Bland inn kardemomme og vann. Ha tilslutt i smeltet smør.

Pass på at varmen en god, men ikke er for sterk: du bør ikke har vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne. Varm begge sidene av vaffeljernet og ha litt ekstra smør i jernet før du starter stekingen.

Vaffeljernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.

TIPS:

For å få perfekte bålvafler gang etter gang er det tre ting du bør huske på: varmen, fett og oppskrift. Støpejern bør mettes med fett så pass på at du har smurt godt nok før du begynner. Du kan gjerne sette inn jernet med ekstra fett etter bruk. På den måten blir støpejernet bedre over tid. Start stekingen når smøret brunes i jernet uten å bli brent. Temperaturen bør være jevn og kan reguleres ved å flytte vaffeljernet. Her er det bare å prøve seg frem.  

Når det gjelder oppskriften er det vikitig å bruke nok smør og passe på sukkermengden. Oppskriften vi bruker funker veldig godt og gir perfekte bålvafler som kan nytes rundt bålet, hver gang.   

LAGET MED

V.nr. 770 BĂ„lpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bÄlet nÊrmere hverdagen.
V.nr. 770
 

inkl. mva.

V.nr. 755 Vaffeljern

Tradisjonell «bestemorsmodell» laget i stÞpegods med langt stÄlskaft og hÄndtak av tre.
V.nr. 755
 

inkl. mva.