Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
inkl. mva.
For woking direkte over bål og bålpanne. I støpegods som holder godt på varmen. H: 25 cm / Ø 45 cm
Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Steikehella er beregnet for bruk over bål. Enten det er ute i villmarka eller i bålpanna hjemme i hagen. Med riktig stell og behandling vil den vare i mange generasjoner.
Produktet består av selve hella og tre bein. Beinene skrus enkelt inn i på undersiden av hella. Steikehella kan nå brukes over bål eller i bålpanna. De tre beina sørger for optimal stekehøyde i forhold til bålet. Det er også mulig å bruke steikehella uten beinene, f. eks ved å sette den på grillrista i bålpanna. Ved å skru av beina vil den også ta mindre plass ved lagring. Slik behandler du støpejernshella før førstegangs bruk Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må steikehella mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar den i bruk første gang:
Fyr opp bålpanna med småkløyvd ved. Når flammene er små eller du har fått bra med glør plasserer du steikehella på føttene i selve bålpanna og varmer den sakte opp. Etter oppvarming heller du godt med olje på hella. Bruk en nøytral olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når oljen er svakt bølgete, er alt klar for matlaging.
Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når hella fremdeles er litt lunken. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk gjerne steikehella over bålet eller en annen varmekilde. Når den er helt tørr setter du den inn med et tynt lag kokosfett eller formfett. Oppbevar hella tørt og støvfritt.
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Ei mørk steikehelle er en god indikasjon på at den er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre hella etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt. Beina kan også smøres.
For å sjekke om steikehella er klar for steiking kan du også teste med noen dråper vann. Fordamper vannet umiddelbart er du klar for kokkelering. Gir vannet bare fra seg damp uten å syde må du vente litt lengre. Ta deg noe godt å drikke så lenge.
Rå støpejern bør behandles før førstegangsbruk.
Hvordan skal støpejern rengjøres etter matlagingen?
Maten smaker best ute. Her et utvalg av våre beste oppskrifter for kreativ matlaging på bål.