Til toppen

Toastjern

Mat smaker best ute. Toast er intet unntak. Gylne og crispy brødskiver får raskt bein å gå på.

V.nr.: 756
Nobb-nr. 44665142
Status:

inkl. mva.

  • Laget i støpejern
  • Langt stålskaft og håndtak av tre
  • Leveres med eget etui

Laget i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre. Legges på grillristen i bålpanna eller direkte på bål. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen. Bruk smør eller matfett ved steiking. Leveres med eget etui. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Vekt: 3.1 kg.

 
Mål og vekt
Høyde 3.5 cm
Lengde 63 cm
Bredde 25 cm
Vekt 3.1 kg
Info
Materialer Støpejern, syrefast stål, treverk
Bestilling og levering
Innhold Toastjern
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 4 cm
Pakkebredde 26 cm
Pakkelengde 65 cm

 

Støpejern gir saftig og smakfull toast
Støpejern er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene får fram smaken på en helt spesiell måte. Jernet er beregnet for bruk over bål og gir deg smakfull toast. Støpejern har vært brukt i flere hundre år. Med riktig stell og behandling vil jernet vare i mange generasjoner. 

Behandling av toastjernet før bruk
Toastjernet vårt er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må produktet mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar toastjernet i bruk første gang:

  1. Vask med varmt, mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
  2. Når jernet er helt tørt settes det inn med fett. Her kan du smøre med tørkepapir eller et oppvaskhåndkle. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett. Trehåndtaket settes inn med olje. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her. 
  3. Sørg for å oppbevare toastjernet i etuiet på et tørt sted.

TIPS!

For å få et naturlig slippbelegg kan dette gjøres slik: Sett begge stekeflatene godt inn med kokosfett. Bruk en pensel og stryk fettet utover og opp langs kantene. Varm toastjernet opp med høy varme. La det stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel, så det kan være lurt å gjøre jobben utendørs. Tørk av overflødig olje og la jernet stå over varme en liten stund til resten av fettet fordamper. Eventuelt gjenta behandlingen til toastjernet er godt mettet.

Slik steiker du deilig toast over bålpanna
Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Mens du venter kan du sette jernet inn med litt formfett. Varm jernet sakte opp. Pass på at det ikke er for varmt når du steiker. Når flammene er små eller du har fått bra med glør er det klart for steiking. Toastjernet plasseres lettest over grillristen. Dette sørger for at jernet ligger flatt og at man får jevnest mulig varme. 

Rengjøring av toastjern i støpejern
Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Bruk en skrubb om nødvendig. Unngå såpe så langt som mulig. Tørk jernet på rista over glørne. Når det er helt tørt setter du det inn med et tynt lag fett eller olje. Oppbevar jernet tørt og støvfritt. 

Slik vedlikeholder du toastjern av støpejern
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Et mørkt toastjern er en god indikasjon på at det er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre jernet etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.

TIPS! 

  • En toast er mer enn bare ost og pølse. Her kan du variere med alt du vil. 
  • Et godt tips er å bruke jernet som en pølsegrill. Pølser med bacon blir ekstra saftige og gode, samtidig som du reduserer risikoen for å brenne dem.  
  • Toastjernet fungerer også ypperlig om man vil steike biff eller annet kjøtt. 


 

V.nr. 7071 Grillplate

Noen øyeblikk ønsker man aldri skal ta slutt. Som lyden av mat som freser på grillplata og når duften av bålrøyk blander seg med matlukt.
V.nr. 7071
 

inkl. mva.

V.nr. 786 Steikehelle i støpejern

Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
V.nr. 786
 

inkl. mva.

V.nr. 828 Steikepanne

Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.
V.nr. 828
 

inkl. mva.

V.nr. 755 Vaffeljern

Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
V.nr. 755
 

inkl. mva.

V.nr. 834 Popcorngryte

Spesialdesignet perforert kjele for popcorn. Et høydepunkt for alle barn. Overrask bursdagspartyet med popcorn i det fri!
V.nr. 834
 

inkl. mva.

V.nr. 833 Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
V.nr. 833
 

inkl. mva.

V.nr. 7060 Wokpanne 40

Stor wokpanne i svartemaljert stål. Med langt skaft for god og sikker håndtering.
V.nr. 7060
 

inkl. mva.