Til toppen

Steikepanne

Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.

V.nr.: 828
Nobb-nr. 45720666
Status:

inkl. mva.

 • Liten og praktisk støpejernspanne
 • Ekstra langt skaft av tre
 • Opphengskrok i enden av skaftet
 • Fast turkamerat under høstjakta
 • Liten nok til puttes i tursekken

Opphengskrok i enden av skaftet. Bruk godt med smør eller olje ved steiking. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Ø 18 cm. Vekt: 3.4 kg.

Mål og vekt
Høyde 4.5 cm
Lengde 57 cm
Bredde 24 cm
Vekt 2.2 kg
Info
Materialer Støpejern, syrefast stål, treverk
Bestilling og levering
Innhold Steikepanne
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 8 cm
Pakkebredde 24 cm
Pakkelengde 58 cm


Støpejern er perfekt for matlaging
Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Steikepanna kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Med riktig stell og behandling vil panna vare i mange generasjoner. 

Slik behandler du støpejernspanna før førstegangs bruk

Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må steikepanna mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar panna i bruk første gang:

 1. Vask med varmt, mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
 2. Når panna er helt tørr settes den inn med fett. Her kan du smøre med tørkepapir eller et oppvaskhåndkle. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett. Trehåndtaket settes inn med olje. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her. 
 3. Sørg for å oppbevare steikepanna på et tørt og støvfritt sted.

Slik lager du et naturlig slippbelegg i steikepanna

 1. Sett stekeflaten godt inn med kokosfett eller annet fett som tåler høy varme. Stryk fettet utover og opp langs kantene med matpapir. 
 2. Varm steikepanna opp med høy varme. La den stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel, så det kan være lurt å gjøre jobben utendørs. 
 3. Tørk av overflødig olje og la den stå over varme en liten stund til resten av fettet fordamper. 
 4. Eventuelt gjenta behandlingen til panna er godt mettet.

Steiking med støpejernspanne over bål

Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Varm steikepanna sakte opp. Når panna er passe varm har du i formfett eller smør. Du kan også bruke olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når smøret er gyllent eller skummete, oljen svakt bølgete, er det klart for steiking. Når flammene er små eller du har fått bra med glør er det klart for steiking. Steikepanna plasseres på grillristen. Da står panna rett og man får jevnest mulig varme. Bruk gjerne formfett når du steiker. Pass på at trehåndtaket ikke kommer over varmen.

Hvordan rengjør jeg min steikepanne i støpejern
Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når panna fremdeles er litt lunken. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk steikepanna over bålet eller en annen varmekilde. Når den er helt tørr setter du den inn med et tynt lag kokosfett eller formfett. Oppbevar panna tørt og støvfritt. 

Slik vedlikeholder man steikepanne i støpejern
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Ei mørk steikepanne er en god indikasjon på at den er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre panna etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.

TIPS!
For å sjekke om steikepanna er klar for steiking kan du også teste med noen dråper vann. Fordamper vannet umiddelbart er du klar for kokkelering. Gir vannet bare fra seg damp uten å syde må du vente litt lengre. Ta deg noe godt å drikke så lenge.
 

V.nr. 833 Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
V.nr. 833
 

inkl. mva.

V.nr. 786 Steikehelle i støpejern

Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
V.nr. 786
 

inkl. mva.

V.nr. 7060 Wokpanne 40

Stor wokpanne i svartemaljert stål. Med langt skaft for god og sikker håndtering.
V.nr. 7060
 

inkl. mva.

V.nr. 834 Popcorngryte

Spesialdesignet perforert kjele for popcorn. Et høydepunkt for alle barn. Overrask bursdagspartyet med popcorn i det fri!
V.nr. 834
 

inkl. mva.

V.nr. 756 Toastjern

Mat smaker best ute. Toast er intet unntak. Gylne og crispy brødskiver får raskt bein å gå på.
V.nr. 756
 

inkl. mva.

V.nr. 755 Vaffeljern

Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
V.nr. 755
 

inkl. mva.