Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.
inkl. mva.
Opphengskrok i enden av skaftet. Bruk godt med smør eller olje ved steiking. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Ø 18 cm. Vekt: 3.4 kg.
Støpejern er perfekt for matlaging Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Steikepanna kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Med riktig stell og behandling vil panna vare i mange generasjoner.
Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må steikepanna mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar panna i bruk første gang:
Slik lager du et naturlig slippbelegg i steikepanna
Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Varm steikepanna sakte opp. Når panna er passe varm har du i formfett eller smør. Du kan også bruke olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når smøret er gyllent eller skummete, oljen svakt bølgete, er det klart for steiking. Når flammene er små eller du har fått bra med glør er det klart for steiking. Steikepanna plasseres på grillristen. Da står panna rett og man får jevnest mulig varme. Bruk gjerne formfett når du steiker. Pass på at trehåndtaket ikke kommer over varmen.
Hvordan rengjør jeg min steikepanne i støpejern Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når panna fremdeles er litt lunken. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk steikepanna over bålet eller en annen varmekilde. Når den er helt tørr setter du den inn med et tynt lag kokosfett eller formfett. Oppbevar panna tørt og støvfritt.
Slik vedlikeholder man steikepanne i støpejern Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Ei mørk steikepanne er en god indikasjon på at den er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre panna etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.
TIPS! For å sjekke om steikepanna er klar for steiking kan du også teste med noen dråper vann. Fordamper vannet umiddelbart er du klar for kokkelering. Gir vannet bare fra seg damp uten å syde må du vente litt lengre. Ta deg noe godt å drikke så lenge.
Rå støpejern bør behandles før førstegangsbruk.
Hvordan skal støpejern rengjøres etter matlagingen?
Maten smaker best ute. Her et utvalg av våre beste oppskrifter for kreativ matlaging på bål.