Til toppen

Tjærebeis Natur

Milebrent farge er ekstra flott til hytta i fjellheimen.

Tjærebeis Natur er det nærmeste man kommer milebrent tretjære, bare som beis. Denne naturlige trebehandlingen er basert på vår lyse tretjære. En lys brun, gjennomsiktig tjærebeis som tar seg ekstra flott ut på hytta i fjellheimen.

I tillegg til et høyt innhold av Tretjære lys (65%) er alle Espegards tjærebeiser blandet med Tjærepluss (35%). Dette er en premium oljetilsetning som trenger dypt inn i treet og drar ut luft og fuktighet. Samtidig metter den treets porer og binder trefibrene. Slik dannes en overflate som beskytter mot solstråler, regn og vind.

Tjærebeis Natur – Lys brun trebehandling til hytte og hus. Tjærebeisen er basert på et høyt innhold av naturell tretjære fra furu (65%). Tjæren har vi blandet med Tjærepluss (35%), en premium oljetilsetning som trenger dypt inn i treverket og driver ut fuktighet. Tjærepluss danner også en gyllen, fargebestandig og bindende overflate. Dette sørger for ekstra beskyttelse til treverket mot sol, vær og vind. Espegards Tjærebeis Natur gir en gjennomsiktig overflate, som lar treverket skinne igjennom. 

Forberedelser

Bruk egnet verneutstyr. Rør godt om før og under påføring. 

Påføring

Sørg for at underlaget er tørt før behandling. Tjærebeis påføres uten grunning, i ett til to tynne strøk. Bruk en tjærepensel/tjærekost, gjerne med naturbust. Beisen vil trekke godt inn i treverket. Påføring i skyet vær og temperatur over 10°C gir best resultat. Unngå å behandle i direkte sollys.

Forbruk

Forbruket er normalt ca 4–6 m2 pr. liter på uhøvlet treverk. På svært tørt underlag vil det gå mer. På høvlet treverk er forbruket noe lavere.

Tørketid

Fra noen dager til noen uker, avhengig av underlag og værforhold.

Rengjøring

Bruk Espegard Terpentin eller rødsprit for rengjøring av pensler.

Vedlikehold

Over tid vil sol, vær og vind tære på trebehandlingen. Sørg for å vedlikeholde treoverflaten ved behov.

Farge

Transparent, lys brun. Tjærebeis Natur er uten tilsatt fargepigment, der fargeresultatet vil variere fra spann til spann. Ved flere påføringer blir resultatet mørkere. Underlaget er også med på å bestemme hvilken farge det blir. Uhøvlet treverk gir betydelig mørkere resultat enn høvlet treverk. Laft og andre høvlede flater vil gi en lysere tone, der treverket skinner mer gjennom. Over tid blekes beisen av sola.

V.nr. 389 Tjærekost 100mm

Flat pensel med skaft i tre.
V.nr. 389
 

inkl. mva.

Tjærebeis Kongle

Eksklusiv, mørk beis med rødbrune toner.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Rogn

Lun og frisk beis med rødbrune toner.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Trøffel

Mørk, klassisk tjærebeis med gyllenbrune toner.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Tyri

Tidløs tjærebeis med varmbrun farge.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Kongle

Eksklusiv, mørk beis med rødbrune toner.
 

inkl. mva.

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
 

inkl. mva.

Tretjære Rødbrun

Gir fasaden et elegant særpreg. Perfekt farge til eventyrhytta.
 

inkl. mva.

Tretjære Sort

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.
 

inkl. mva.