Til toppen

Tjærebeis Kongle

Eksklusiv, mørk beis med rødbrune toner.

Fra:

inkl. mva.

Duften av regnvåt furuskog er frisk og deilig. Tjærebeis Kongle er en hyllest til furuskogen. Beisen er mørkbrun med rødtoner. En klassisk, eksklusiv farge som oser av våt furubark og kongle. Denne tidløse fargen er ikke bare en vakker hyttefarge men like flott til eneboligen i skogkanten.

Alle våre fargede tjærebeiser er basert på Tretjære Lys (65%), blandet med Tjærepluss (35%) og tilsatt fargepigment. Tjærepluss er en premium oljetilsetning som trenger dypt inn i treverket, driver ut luft og fuktighet samt skaper en gyllen og bindende treoverflate. Fargepigmentet beskytter mot sol, vær og vind.

Tjærebeis Kongle – Pigmentert trebehandling fra Espegard, til hus og hytte. Vår tjærebeis gir en vakker farget overflate, som lar treverket skinne igjennom. Den har et høyt innhold av Tretjære Lys (65%), blandet med Tjærepluss (35%) og tilsatt fargepigment som beskytter treverket mot sol, vær og vind. Tjærepluss er en premium oljetilsetning som trenger dypt inn i treverket og driver ut fuktighet. I tillegg danner Tjærepluss en gyllen, fargebestandig og bindende overflate som gir ekstra beskyttelse til treverket.

Forberedelser

Bruk egnet verneutstyr. Rør godt om før påføring. 

Påføring

Sørg for at underlaget er tørt før behandling. Tjærebeis påføres uten grunning, i ett til to tynne strøk. Bruk en tjærekost, gjerne med naturbust. Omrøres regelmessig under påføring. Påføring i skyet vær og temperatur over 10°C gir best resultat. Unngå å behandle i direkte sollys. Unngå å bytte spann midt på en vegg.

Forbruk

Ca 4–6 m2 pr. liter på uhøvlet treverk. På svært tørt underlag vil det gå mer. På høvlet treverk er forbruket noe lavere.

Tørketid

Fra noen dager til opptil flere uker, avhengig av underlag og værforhold. 

Rengjøring

Bruk terpentin eller rødsprit for rengjøring av pensler.

Vedlikehold

Over tid vil sol, vær og vind tære på trebehandlingen. Sørg for å vedlikeholde treoverflaten ved behov.

Farge

Mørk, rødbrun. Klassisk, eksklusiv tone som oser av våt furubark og kongle.
Fargepigment gir en nokså stabil farge. Er man nøye med omrøring før og under påføring får man samme fargeresultat fra spann til spann. Unngå å bytte spann midt på en vegg. Ved flere strøk blir resultatet mørkere. Underlaget er også med på å bestemme hvilken farge det blir. Uhøvlet treverk gir betydelig mørkere resultat enn et høvlet treverk. Høvlede flater som laft vil gi en lysere og mer transparent tone. Fargen er nøye utvalgt og tilsatt UV-stoff, for best mulig fargestabilitet. Over tid vil den likevel blekes av sola, særlig mørke farger.  

V.nr. 389 Tjærekost 100mm

Flat pensel med skaft i tre.
V.nr. 389
 

inkl. mva.

Tjærebeis Natur

Milebrent farge er ekstra flott til hytta i fjellheimen.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Rogn

Lun og frisk beis med rødbrune toner.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Trøffel

Mørk, klassisk tjærebeis med gyllenbrune toner.
 

inkl. mva.

Tjærebeis Tyri

Tidløs tjærebeis med varmbrun farge.
 

inkl. mva.

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
 

inkl. mva.

Tretjære Mørk

Mørk tretjære – like egnet til en arkitektvilla som familiehytta
 

inkl. mva.

Tretjære Rødbrun

Gir fasaden et elegant særpreg. Perfekt farge til eventyrhytta.
 

inkl. mva.

Tretjære Sort

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.
 

inkl. mva.