Til toppen

I over 35 år har Espegard levert naturlig trebeskyttelse av høy kvalitet. Ren tretjære og tjærebeis gir god beskyttelse mot vær og vind, slik at ytterveggen ikke brytes ned. Trebehandling handler også om farger og harmoni. En beiset yttervegg i din favorittfarge er flott å se på. Ikke minst er det en fryd å dele familietid utenfor hytta på fjellet til duften av tretjære.

Tretjære

TRADISJONELL TREBEHANDLING

Tretjære er gjerne for deg som liker å ta vare på tradisjoner og leve tett på elementene. Tjære er nemlig helt naturlig og har vært i kontinuerlig bruk siden middelalderen. Over tid får hytta et rustikt preg og vakkert fargespill mellom sol- og skyggevegg. Hos Espegard kan du velge mellom fire ulike tjærer med høy kvalitet.

Til tretjære

Tjærebeis

PIGMENTERT TREBEHANDLING

Alle våre tjærebeiser holder svært høy kvalitet og er smidige å påføre. De har et høyt innhold av lys tretjære (65%) som gir god beskyttelse og deilig tjæreduft. Tjæren er blandet med Tjærepluss (35%), en førsteklasses oljetilsetning basert på Owatrol. Tjærepluss virker dypt i treverket, driver ut luft og fuktighet, metter porene og binder trefibrene. Vår tjærebeis gir hytteveggen en gyllen og værbestandig overflate.

Til tjærebeis

Blandingsolje og terpentin

Ved å blande tjærepluss eller linolje og terpentin blir tjæren enklere å jobbe med. I tillegg får man ekstra beskyttelse av treverket. Blandet tjære får en mere gyllen og blank overflate en vanlig ren tjære.

Tjærepluss

Tjærepluss gir en godt beskyttet trefasade

Tenker du å tjære hytta eller huset? Blander du tretjæren vår med Tjærepluss blir tjæren enklere å påføre veggen. Tjærepluss er en førsteklasses oljetilsetning som kan blandes med alle våre tretjærer. Den er basert på bla. kvalitetsproduktet Owatrololje. Tjærepluss har helt unike og dyptvirkende egenskaper, som gir deg en godt beskyttet vegg i flere år. Den etterlater en gyllen og flott overflate på hytteveggen.

Linolje

Linolje er pustende, med god inntrengningsevne.

Linolje har vært brukt som bindemiddel helt siden 1600-tallet. Den utvinnes av kulturplanten oljelin. Linolje er pustende, med god inntrengningsevne. Espegard leverer både kokt og rå linolje av høy kvalitet.

Terpetin

Terpentin er et naturprodukt fra harpiksen i furua.

Espegards terpentin er av høy kvalitet, som kan brukes til tynning av våre tjæreblandinger. Slik blir tretjæren lettere å stryke på ytterveggen samtidig som det gir bedre inntregningsevne. Terpentin fungerer ypperlig til rengjøring av pensler og verktøy. Fordi terpentin har veldig gode tørkeegenskaper brukes den også som fortynner i maling og lakk