Til toppen

Utepeis på terrassen i sommer

I disse dager trekker vi ut for å klargjøre hagen og terrassen for sesongen. Terrassen er et perfekt samlingssted som skaper gode sommerminner. ​ ​Her nyter vi gjerne både morgenkaffen, lunsj og middag. Med grillmat på menyen tilbringer vi gjerne time etter time sammen med familie og venner. En utepeis fra Espegard gjør sommerkveldene enda lengre og mer stemningsfulle. Å fyre i utepeisen er like koselig hjemme som på hytteterrassen.


Elegant og moderne utepeis

Det gjør godt å hvile blikket på de lune flammene fra en utepeis og man får tankene på gli. Utepeisene fra Espegard har et elegant og moderne design. Du kan velge mellom to varianter og det finnes forskjellig tilbehør, som underlag, utepeistrekk og heldekkende gnistfanger, som gir trygg bruk av utepeis.

Stor utepeis til hytta

Espegard Utepeis 170​ er en stor utepeis i rustrødt stål som tilfører et helt spesielt særpreg til uteplassen. Foruten det vakre designet gir den flere muligheter for spennende matlaging. Først av alt er det en utepeis med grill. Her kan du med andre ord fikse alt fra barnas grillpølsefavoritter til saftige biffer. Utepeisen er også utstyrt med mulighet for røyking av mat som kan være spennende når du kommer hjem med dagens ørretfangst fra fjellet. Det er selvfølgelig også en utepeis som varmer. Bålet kommer i passende sittehøyde og sørger for lun stemning kvelden ut.

Den perfekte utepeisen

Ønsker du deg en litt mindre utepeis til terrassen er ​Espegard Utepeis 120 et perfekt valg. Den kommer i cortenstål som over tid får en rustrød farge. Som grill har du tre ulike nivåer for grillristen slik at du får riktig varme. Etterpå kan du nyte varmen fra peisen. Nederst er det lagringsplass for fyringsved. Med bål i riktig sittehøyde blir Espegard Utepeis 120 raskt terrassens naturlige midtpunkt. En behagelig måte å forlenge kvelden på.


Regler for å fyre i utepeisen om sommeren

Når man fyrer i en utepeis er det viktig å sørge for god sikkerhet. Først av alt må den stå på et flatt og stabilt underlag og man bør alltid bruke en underlagsplate. Det er også viktig å plassere utepeisen med god avstand til vegg. I tillegg anbefaler vi å bruke en heldekkende gnistfanger. Her er flere sikkerhetstips i forhold til bålfyring.

Utepeis og bålpanner, plassert i trygge omgivelser, omfattes ikke av det generelle bålforbudet om sommeren. Les mer om dette på:  www.brannvernforeningen.no. Husk: Du er selv ansvarlig og vi anbefaler alle å sjekke kommunes hjemmeside for informasjon og hvilke regler som gjelder der du er. 

Utepeis eller bålpanne?

Kanskje lurer du på om du skal velge en utepeis eller ei bålpanne til terrassen. Det finnes ingen fasit, smak og behov er forskjellige. Espegards utepeiser har et moderne design, bålpannene et mer tradisjonelt utseende. For noen vil utepeisen være perfekt hjemme, mens man velger bålpanne til hytteterrassen. Klarer man ikke å velge kan man fint ha en utepeis på terrassen og bålpanne i hagen. Vi kan uansett garantere at begge sørger for mye bålkos. ​Her finner du​ ​våre utepeiser.

Utepeis modeller

V.nr. 718 Utepeis 120 med grillrist

(outlet, kan ha fuktskadet emballasje) Stilig utepeis til terrassen. Laget i cortenstål. Leveres med grillrist i rustfritt stål. Kan stå ute hele året.
V.nr. 718
 

inkl. mva.