Til toppen
Sanden Stablestativ: En ny oppfinnelse

Sanden Stablestativ: En ny oppfinnelse

Midt i Gudbrandsdalens bortgjemte perle, Heidal, møter vi en hengiven vedentusiast som med sin smarte oppfinnelse har forbedret en eldgammel og tradisjonell bransje

Etter en lang fartstid med kløyving og stabling, kjente John Sverre Sanden hvordan ryggen stivnet og knærne ble mindre bøyelige. Spesielt det å stå oppi eller bøye seg over storsekken for å stable veden ble en tungvint oppgave. Med denne utfordringen som katalysator, ble Sandens skapertrang vekket til live – det måtte finnes en bedre løsning.

I en garasje full av verktøy

Med besluttsomhet og en garasje full av verktøy, satte Sanden seg ned for å eksperimentere. Han skar, sveiset, målte og justerte, alt med ambisjon om å skape et stativ som ville gjøre stabling i storsekk mer komfortabel og effektiv. Etter flere forsøk og tilpasninger, sto han til slutt igjen med et ferdig produkt som både sparte tid og krefter, samtidig som det ga en strammere og mer stødig storsekk

Valgte å redusere kubbelengden 

En interessant observasjon førte Sanden til å revurdere standardlengden på vedkubbene. Til tross for at vanlig praksis er 30 cm, la Sanden merke til at dette begrenset ham til kun to rader, den tredje raden ble nødt til å ligge i midten, på tvers. For å øke stabilitet og luftgjennomstrømning, valgte Sanden å kutte kubbenes lengde ned til 27 cm. Det ga ham nå tre fulle rader. Selv om teorien om bedre lufting mellom kubbene ikke var en absolutt vitenskap, holdt det med antakelser for Sanden. I tillegg ble stablene enda mer stødig. 

Presisering: Det er ikke anbefalt å fravike fra standarden, men for de som benytter dette stativet er det et alternativ.

Her stables vedkubber med 30cm lengde. Da blir man nødt til å ha kubbene i midten på tvers.

Fra engangsproduksjon til storproduksjon

Det var først da sønnen kom på besøk at han ble gjort oppmerksom på potensiale. Sønnen så umiddelbart verdien av oppfinnelsen og far ble overbevist.

Med en visjon om å nå ut bredere, tok Sanden kontakt med Espegard®, som en anerkjent leverandør av vedemballasje og vedutstyr. Sammen med deres produktutviklere finjusterte han produktet for fabrikkproduksjon. Produktansvarlig i Espegard®, William Hofmeister var imponert over hvor gjennomtenkt og innovativt Sandens idé var, spesielt for de som ønsker å stable ved i sekk.

Nyhet

Stablestativ Sanden

Et brukervennlig stablestativ designet for effektiv og jevn vedstabling.
1054

Opp til 30% mer ved i sekken

"Sanden Stablestativ" er ikke bare et produkt, det er et symbol på utholdenhet, dedikasjon og viljen til å finne løsninger som kan hjelpe mange. Stabling av ved øker mengden med omtrent 30 prosent. Stablestativet lanseres denne i Norge høsten 2023. 

Stabling i storsekk vs tradisjonell fylling: 

Den tradisjonelle og mest anvendte metoden å fylle storsekker / pallesekker på er å la en vedkappemaskin kappe, før den skyver vedkubbene ned i storsekken. Dette er svært effektivt, men kubbene ligger vilkårlig og mindre kompakt. Til gjengjeld fører dette til god lufting og tørking gjennom våren og sommeren. 

Ettersom kubbene ikke ligger kompakt, blir heller ikke plassen utnyttet til det fulle, derfor er det noen som velger å stable vedkubbene i storsekken. Dette er en tidkrevende affære. Til gjengjeld gir det opptil 33% mer ved, i tillegg til at du får en ferdigstablet storsekk. Dette gir ca 100kg (tørr bjørk) mer ved i sekken, som gjenspeiles i sluttprisen. 

Eurostativ

Inngår i vårt storsekksystem for vedproduksjon. Stativet er tilpasset vår Storsekk for Europall og forenkler fyllingen av sekken. I galvanisert stål. 80 x 120 cm.
205
Nyhet

Pallestativ Maxi

Pallestativ tilpasset store volum og effektiv produksjon.
1031

Sekkekanal 60/80 L

Sekkekanal 60/80 L produsert i formstøpt plast. For pakking av ved på en enkel og effektiv måte. Sekken tres utenpå kanalen, før man slipper veden ned i kanalen. På denne måten unngår man at veden henger seg fast i nettingen. Til slutt trekker man kanalen opp fra den ferdig fylte sekken. Både 60- og 80-literssekk kan brukes.
200