Til toppen

Ishavsrøye med karamelliserte tilbehør

Nyt et bedre måltid i det fri med frisk luft, varmende flammer og gode smaker. Helgrilla ishavsrøye med karamelliserte gulrøtter & pastinakk og hjertesalat gir smaksløkene en opplevelse de sent vil glemme. Det er en nydelig kombinasjon mellom søtt, syrlig, salt & friskt

Ishavsrøye med karamelliserte tilbehør

Ingredienser 

Helgrilla Ishavrøye

  • 1 ishavsrøye
  • 3 sitroner
  • Dill 
  • Salt 
  • Pepper
  • smør/kryddersmør

Grilla hjertesalat

  • 1 hjertesalat
  • Salt
  • Pepper 
  • Smør / kryddersmør / olje

Karamelliserte gulrøtter & pastinakk

  • 200g gulrøtter
  • 200g pastinakk 
  • Vann (nok til å dekke gulrøttene og pastinakken)
  • En liten neve tranebær & pekannøtter 
  • 50g smør
  • 3ss brunt sukker 
  • 0,5ts salt 
  • 2 timian stilker

 

Helgrilla ishavsrøye 

  1. Skjær noen skråsnitt i skinnet på fisken
  2. Smør inn fisken med smør/kryddersmør, utenpå & inni.
  3. Ha rikelig med salt & pepper i buken, & utenpå fisken. 
  4. Legg inn en god bunt med dill i buken
  5. Klem ut saften på en halv sitron over dillen
  6. Skjær opp sitronskiver, & legg inn i buken 

Til steking kan du bruke enten stekepanne, grillrist, grillplate, eller stekehelle. Lag bålet i god tid før steking for å unngå dirkete flammer på fisken, eller det du steker fisken på – det optimale er å stede den når det er glør.  

Steketiden avhenger av størrelsen på fisken og varmen fra bålet. Ikke snu fisken for tidlig, da vil du ødelegge stekeskorpen. Sjekk innsiden av buken før du snur fisken, om kjøttet er nesten gjennomstekt er den klar for å snu. 

Grilla hjertesalat

  1. Del hjertesalaten i to, på langs
  2. Pensle salaten med ønsket smør / olje
  3. krydre hele salaten med salt og pepper 

Hjertesalat grilles på høy varme i ca. 2-3 minutter.  

Karamelliserte gulrøtter & pastinakk

  1. Kutt opp gulrøtter og pastinakk i 4 på langsiden. Deretter kok i vann i ca. 12 minutter (hell av resterende vann når de er ferdig kokt).
  2. Ha smør, sukker, salt, tranebær, pekannøtter og timian i panna. Bland inn gulrøtter & pastinakk til alt er dekket. 
  3. Stek videre i ca 7-10 minutter, rør godt underveis.

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Wokpanne 40

Stor wokpanne i svartemaljert stål. Med langt skaft for god og sikker håndtering.
7060