Til toppen

Tips og råd om bruk av vedfyrt pizzaovn

En pizzaovn er enkel i bruk og gir spennende muligheter for matlaging utendørs. Å steke pizza tar bare noen få minutter, og pizzaen får en perfekt sprø bunn.

Tips og råd om bruk av vedfyrt pizzaovn

En vedfyrt pizzaovn gir ekte og tradisjonell smak. Slik ble pizza laget helt ifra begynnelsen.

Hvordan fyre opp pizzaovn 

Bruk godt med ved og vent til ovnen har optimal temperatur, som tar ca. 15 minutter, før du starter stekingen.  Småkløyvd bjørkeved egner seg godt. Når optimal temperatur er oppnådd kan du tilføre små vedkubber innimellom, ca hvert 3-5 minutt, for å holde liv i flammene.  

Optimal temperatur i pizzaovn 

Når du skal steke steinovnspizza bør lufttemperatur være ca. 400°C. Bunntemperatur, underlaget i ovnen, bør være ca. 350°C.  

TIPS: Steinovnen samler og holder lenge på varmen, og restvarmen er ypperlig til brødbakst – hva med å lage steinovnsbakt brød? 

 

Selve stekingen går veldig fort. Har man god temperatur i ovnen er pizzaen ferdig om bare 2-3 minutter.

Selve stekingen går veldig fort. Har man god temperatur i ovnen er pizzaen ferdig om bare 2-3 minutter.

Steke pizza 

Bruk gjerne vår oppskrift på steinovnspizza som du finner her.  

Sett frem pizzatopping, mel, pizzadeig og utstyr som kjevle, pizzaspader, pizzabrett og pizzahjul – gjerne i nærheten av pizzaovnen. Pizzabunnene kjevles ut og toppes med din favorittopping når pizzaovnen er varm nok. Bruk godt med mel på underlaget pizzadeigen kjevles ut på og på pizzaspaden, så bunnen ikke setter seg fast. Plasser pizzaen i ovnen ved hjelp av pizzaspaden.  

Nå tar det få minutter før pizzaen er klar. Bruk en pizzaspade for å snu pizzaen underveis.  

TIPS: Har dere selskap eller er flere personer som skal nyte pizza sammen kan det være lurt at en tar ansvar for steking og en annen tar ansvar for baking og topping. Da går forberedelser og steking unna i en fei og dere kan nyte pizza etter pizza. (Husk bare å lage nok - for en skikkelig god steinovnspizza går det mye av) 

 

Pizzaovn Ciao M

Vedfyrt pizzaovn for utendørs matlaging året rundt. Lag ekte italiensk steinovnspizza på terrassen eller i hagen. Sprø bunn garantert.
6001

Pizzaovn Alfa One

Vedfyrt pizzaovn i rustfritt stål med innebygd termometer.
6060

Steinovn Peppe

Vedfyrt pizzaovn for ekte italiensk pizza med sprø bunn.
6030