Til toppen
Koselige hverdagsstunder

Koselige hverdagsstunder

En mild bris brer seg innover terrassen, idet du henger opp lyslenken. Barna sparker fotball sammen med puddelen Tinka ute i hagen. –Kommer de snart? Det er sikkert femte gang den siste halvtimen at minstemann spør. – Ja, om ca. tjue minutter, svarer du tilbake.

Det ligger an til en nydelig sensommerkveld sammen med bestevennene. De har akkurat pakket seg ut fra siste ferieuke og gleder seg stort til å dele små og store minner.

–Tenner du på bålpanna? Kona Elise roper inne fra kjøkkenet. Det dufter av bacon. Hun gjør siste finpuss med den kremede brokkolisalaten. Etter å ha levd på grillmat store deler av ferien blir det deilig med noe helt annet.

– Ja, skal bare kløyve litt ved først, sier du. Du vet at det alltid er lurt å ha litt småkløyvd ved for å få ordentlig fyr på bålpanna. Inne i skjulet ligger en fin stabel med bjørkeved. Den smarte vedkløyveren som du kjøpte samtidig med bålpanna gjør kløyvingen til en lek, og du smiler for deg selv.

 

Sommerminner deles

Tilbake på terrassen bygger du et fint pagodebål i bålpanna, og fyrer opp med tennull. Minutter senere dukker vennene opp, sommerbrune og i lyst tøy. Det klemmes. Barna er raskt i gang med leken. Dere tar plass rundt spisegruppen på terrassen, der bålpanna er i full fyr og varmer godt. Du legger på et par-tre pinner til, idet sola sklir ned bak åsen.

– Fantastisk salat, kommer det både fra den ene og den andre. Alle samstemte om at pistasjenøttene er prikken over i-en. Praten går lett rundt bordet og det går i ferieopplevelser. Mens barna summerer alle badeturer mimrer dere voksne om norgesferie. Fra flotte fiskefangster i sjø og vann til kaffekoking over primus i fergekø. Om camping i vakker og storslått natur. Dere er enige at Norge er et fantastisk land å feriere i. Særlig når man elsker friluftslivet.

 

 

 

Ekstra varmt og røykfritt bål

Desserten står for tur – jordbær fra egen hage med vaniljeis til. I vest står himmelen i vakre pastellfarger. Dagen har blitt kortere nå og kveldene litt kjøligere. Men desto mer stemning blir det rundt bålpanna. De høye flammene luner godt her
inne ved husveggen. Vennene undrer seg over hvordan bålpanna kan bli så varm?

– Det er sånne tekniske greier. Vi fikk forklart at den har doble vegger i panna og får ekstra lufttilførsel. Du kan i prinsippet sammenligne prinsippet med rentbrennende vedovner, forklarer du.

– Men si meg, hvor i all verden blir det av all røyken, lurer de på. Du forteller at dette er en bålpanne fra den nye REIN-serien til Espegard.

– Vi fikk forklart at den er rentbrennende som betyr at den brenner med større flammer og gir høyere varmeeffekt. Dette igjen gjør at det knapt blir røyk. Dette syntes vi var helt topp og praktisk i et nabolag. Derfor har vi også valgt å ha den på terrassen.

Vennene er mildt sagt overrasket og overbevist om at denne bålpanna gir mer varme enn terrassevarmeren hjemme.

– Og, så herlig da, at den føles helt røykfri, sier de.

 

 

Kveldsstemning

Det er i ferd med å bli mørkt ute. Bålpanna brenner med store, dansende flammer. Det lyser stemningsfullt mot husfasaden. Tinka koser seg like ved. At panna har doble vegger gjør nemlig at den ikke føles like het under. Ute i hagen høres barnelatter. Minsten kommer en kjapp tur innom. Hvit rundt munnen og med grønske på knærne spør han:
– Kan vi få en is til?

 

Utforsk våre rentbrennende Bålpanner

Nyhet

Bålpanne Rein 60

Bålpanne Rein 60 – et varmt bål med lite røyk.
7750

Fyrfat Rein Premium

Drøm deg bort. Fyrfat Rein Premium er elegant og designet for varmere og renere bålopplevelser.
7765
Nyhet

Bålpanne Rein Premium 60

Tenn et varmt bål, rett utenfor husveggen. Bålpanne Rein Premium 60 er stilfull og nesten røykfri.
7760