Til toppen
Hvorfor tjærebeis?

Tretjære og tjærebeis for hytte og hus.

Hvorfor tjærebeis?

I dette innlegget tar vi for oss tjærebeis, en ferdigblandet trebehandling som ikke bare forbedrer utseendet på treverket, men også forlenger dets levetid. Vi vil dekke alt fra sammensetningen av tjærebeis til de forskjellige fargemulighetene som er tilgjengelige, og gi deg innsikten du trenger for å gjøre et informert valg for ditt neste prosjekt.

Hva er tjærebeis?

Tjærebeis er en ferdigblandet tretjære. Denne blandingen gir treverket både beskyttelse og et estetisk utseende, og bidrar til langvarig holdbarhet. Espegard Tjærebeis inneholder 37 % ekte trejære, blandet med nøye utvalgte kvalitetsoljer og lysekte fargepigmenter.

Som alle andre beiser er også tjærebeisen ganske tynn, som gjør den enkel å påføre. Den smidige konsistensen er det som skiller tjærebeisen fra tradisjonell tretjære.

Les også: «Spørsmål om tretjære»

Hvorfor tjærebeis som trebehandling?

Tjærebeis er et godt valg når man ønsker en gjennomsiktig trebehandling med god beskyttelse til fasaden. Espegards tjærebeis er et kvalitetsprodukt er resultatet av et nøye samspill mellom ren tretjære, premium olje og fargestoff.  37% tjæreinnhold sørger for god beskyttelse med god tjærelukt.

 

Fiks veggen på rekordtid – slapp av og nyt resultatet! Med tjærebeis på spray behandler du endeved og andre vanskelige områder kjapt og effektivt.

I over 35 år har Espegard laget innovative produkter for det barske, norske klimaet. Vi er kjent for kvalitet og spiller på lag med naturen, vår aller beste læremester. Espegard Tjærebeis oser av natur.

 

Gode egenskaper

Espegards Tjærebeis har et høyt tørrstoffinnhold – tre ingredienser sørger for pleiende egenskaper, som bevarer treet i lang tid:

Høyt innhold av naturlig tjære – 37 % ekte, beskyttende tretjære fra naturen.

Nøye utvalgt kvalitetsoljeblanding – trekker dypt inn i treverket, drar ut all luft og fuktighet, pleier og bevarer. Den sørger for en slitesterk treoverflate med gyllen og suveren glans.

Lysekte, fabrikkblandede fargepigmenter – gir fargestabilitet, sammenlignet med å blande med ferdige baser hos en forhandler. Fargepigmentet sørger for ekstra UV-beskyttelse mot sola.

Enkel i bruk

Tjærebeis fra Espegard kan brukes på ubehandlet og impregnert treverk, eller treoverflater som tidligere er behandlet med beis, treolje eller tjære. Den leveres ferdig blandet og skal ikke blandes med noe annet. Beisen er smidig å påføre og tørker raskt.

 

NYHET: Enda raskere ferdig med spray

Utendørs trebehandling er tidkrevende, men nødvendig. Enten det er familiehytta eller det nye gjerdet som trenger et strøk. Noen steder er det vanskelig å komme til med penselen. Med tjærebeis på spray har vi har løsningen som effektiviserer og gjør vedlikeholdet enklere:

 • Genial og effektiv behandling av vanskelige områder – For eksempel oppunder møne på hytta eller huset. Mellom spilene på en levegg og et gjerde. Det er gjerne i mellomrom, rundt profiler og andre kinkige steder at tidssluket oppstår.
 • Sørger for enkel og god metning av endeved – Det er viktig at endeveden blir satt godt inn med beis, slik at fukt ikke trekker inn i treverket.
 • Kort tørketid ca. 30 minutter pr. strøk ved 20°C.
 • Spray får du i alle våre tjærebeisfarger.


Slik gjør du
Spray på et tynt lag og la tjærebeisen trekke inn i treverket. Så stryker du utover eventuell overflødig beis med en pensel. Gjenta behandlingen dersom det trengs. Sprayen på 500 ml kommer med regulerbar dyse. Den har samme innhold og farger som tjærebeisene på spann og kombineres med disse. Du sparer massevis av tid.

Nyhet

Tjærebeis Rognrød Spray 500ml

Varm, rødbrun beis med assosiasjoner til høstrogn. Spray 500ML
4055
Nyhet

Tjærebeis Tyribrun Spray 500ml

Flott, varmbrun farge med klare preferanser til røtter og skog. Spray 500ML
4058

Unike fargespill

Fargene i tjærebeisene våre er inspirert av skogen, fjellet og kysten i landet vårt. De er nøye utvalgt for å passe inn i landskapet. Du kan velge mellom seks farger, inkludert en vedlikeholdsbeis. Velger du flere strøk får du et mørkere resultat. Derfor finner du ganske sikkert en farge du blir fornøyd med. Husk ellers at fargen også vil variere med underlaget og andre forhold.

Nyhet

Tjærebeis Natur Lys

Naturlig lys brun beis. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4050-master
Nyhet

Tjærebeis Rognrød

Varm, rødbrun beis. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4053-master
Nyhet

Tjærebeis Tyribrun

Flott, varmbrun farge. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4056-master
Nyhet

Tjærebeis Moltegul

Lyse, gyllenbrune og fruktige toner. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4059-master
Nyhet

Tjærebeis Konglebrun

Mørkbrune rødtoner. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4062-master
Nyhet

Tjærebeis Sort

Varmsort, klassisk tone. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
4065-master

Sannheter om Espegard Tjærebeis

Enkel og rask

 • Ferdig blandet til bruk og unik, effektiv spray, for behandling av endeved og andre vanskelige områder
 • Ekstra rask tørking – tørker på ca. 30 minutter pr. Strøk
 • Kan brukes på alle treoverflater utendørs

Naturlig beskyttende

 • Naturbasert trebeskyttelse med god duft – høyt tørrstoffinnhold, deriblant 37 % ekte tretjære
 • Naturlig uttrykk – gir en gyllen overflate der treverket skinner gjennom
 • Lavt innhold av løsemidler – bedre for miljøet

Stabil og holdbar

 • Sjeldent vedlikehold – suveren beskyttelse i årevis*
 • Lysekte fargepigmenter – stabil farge og glans som holder seg lenge
 • Mer tid til overs – sammen med familie og venner

*Over tid blekes alt treverk av sol, vær og vind. Vedlikeholdsintervallet avhenger av underlag, antall strøk, vær og slitasje. Gjør ny behandling ved behov.