Til toppen

Vaffeljern

Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.

V.nr.: 755
Nobb-nr. 44665123
Status:

inkl. mva.

 • Tradisjonell modell
 • I støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
 • Leveres med eget etui
 

Med vaffeljern i tursekken blir det fort god stemning rundt bålet. Legges på grillristen i bålpanna eller direkte på bål. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen. Bruk godt med smør eller matfett ved steiking. Leveres med eget etui. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Vekt: 3.3 kg.

 
Mål og vekt
Høyde 2 cm
Lengde 21 cm
Bredde 19.3 cm
Vekt 3.3 kg
Info
Materialer Støpejern, syrefast stål, treverk
Bestilling og levering
Innhold Vaffeljern
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 4 cm
Pakkebredde 21 cm
Pakkelengde 73 cm

 

Støpejern gir de beste, sprø vaflene
Støpejern er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for å gi sprø og smakfulle vafler. Jernet er beregnet for bruk over bål. Støpejern har vært brukt i flere hundre år. Med riktig stell og behandling vil jernet vare i mange generasjoner. 

Viktig behandling før du starter å lage vafler
Vaffeljernet vårt er laget av rå støpejern. Overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg er det viktig at at det mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar vaffeljernet i bruk første gang:

 1. Vask med varmt, mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
 2. Når jernet er helt tørt settes det inn med fett. Her kan du gjerne bruke en pensel. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett. Trehåndtaket settes inn med olje. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her. 
 3. Vaffeljernet er nå klart for bruk. Regn med å måtte steike 2 testvafler før resultatet blir bra.
 4. Sørg for å oppbevare vaffeljernet i etuiet på et tørt sted.

Slik sørger du for et naturlig slippbelegg i vaffeljernet 

 1. Sett begge flatene godt inn med kokosfett eller et annet fett som tåler høy varme. Stryk fettet utover og opp langs kantene med en pensel. 
 2. Varm vaffeljernet opp med høy varme over bålet. La det stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel. 
 3. Tørk av overflødig olje og la jernet stå over varme en liten stund til resten av fettet fordamper.
 4. Eventuelt gjenta behandlingen til vaffeljernet er godt mettet.

 

Slik lager du sprø vafler over bålpanna

Pensle gjerne vaffeljernet inn med matolje en dag før du skal bruke det. 

Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Mens du venter sørg for at vaffeljernet er satt godt inn med fett. Vi anbefaler formfett. Vaffeljernet må varmes sakte opp før bruk. Pass på at det ikke er for varmt under steikingen, da er det lett å svi vaflene. Jernet skal heller ikke være for kaldt, slik at røren renner ut. Her må man ha litt tålmodighet og prøve seg litt fram. 

Når flammene er små er det klart for steiking. Vaffeljernet plasseres lettest over grillristen. Dette sørger for at jernet ligger flatt og at man får jevnest mulig varme. Husk å snu jernet innimellom, for å få gjennomstekte vafler. Vaflene er ferdige når de er gylne og sprø. 

Bruk godt med smør mellom hver vaffelplate som lages. Legg på litt småved innimellom for å holde så jevn varme som mulig. 

Hvordan rengjøre vaffeljernet etter bruk?
Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Bruk en skrubb om nødvendig. Unngå såpe så langt som mulig. Tørk jernet på rista over glørne. Når det er helt tørt setter du det inn med et tynt lag fett eller olje. Oppbevar jernet tørt og støvfritt.

Slik vedlikeholder du vaffeljern i støpejern
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Et mørkt vaffeljern er en god indikasjon på at det er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre jernet etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.

TIPS! 

 • Hjemmelaget vaffelrøre fungerer best. Bruk rikelig med smør i røra. Ferdigpakker kan være vanskelige å få til.
 • Fyll gjerne røren på 1,5 liters brusflasker. Da blir det lettere å porsjonere i jernet. Dette er også smart dersom du skal ha med vaffeljernet på tur ut i villmarka.
   

V.nr. 7071 Grillplate

Noen øyeblikk ønsker man aldri skal ta slutt. Som lyden av mat som freser på grillplata og når duften av bålrøyk blander seg med matlukt.
V.nr. 7071
 

inkl. mva.

V.nr. 786 Steikehelle i støpejern

Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
V.nr. 786
 

inkl. mva.

V.nr. 828 Steikepanne

Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.
V.nr. 828
 

inkl. mva.

V.nr. 756 Toastjern

Mat smaker best ute. Toast er intet unntak. Gylne og crispy brødskiver får raskt bein å gå på.
V.nr. 756
 

inkl. mva.

V.nr. 766 Kaffekjele 2,5 liter

Det er mye stemning i en kopp bålkaffe. Svartkjelen er en fast følgesvenn på tur, enten det er til fots eller på ski. Klassisk modell for alle typer friluftsliv gjennom hele året.
V.nr. 766
 

inkl. mva.

V.nr. 833 Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
V.nr. 833
 

inkl. mva.

V.nr. 7060 Wokpanne 40

Stor wokpanne i svartemaljert stål. Med langt skaft for god og sikker håndtering.
V.nr. 7060
 

inkl. mva.