Til toppen
Ute, rundt en peis

Ute, rundt en peis

Det er godt å være utendørs. Ta et dypt drag av frisk og klar vårluft. Kjenne på duften av roser og nyklipt gress eller regnvåt skog etter en liten byge. Ute vekkes sansene – alt lukter og smaker bedre. Vi er i ett med naturen og fylles av energi. Ute finnes alle muligheter, enten man er på oppdagelsesferd i hagen eller på hyttetur. Eller tilbringer late timer hjemme på terrassen rundt et bål.

Árran-Serien

I Espegard brenner vi for livet utendørs. Lite kan måle seg med å slappe av rundt et levende bål. Det ligger naturlig i oss. Árran er det samiske ordet for ildsted og dessuten navnet på vår utepeisserie.
Høy, lav, moderne, rustikk. Árran utepeiser finnes i flere ulike størrelser og design. Flere har mulighet for grilling og matlaging. Slik inviterer de til mye mer enn selve peiskosen. En Árran utepeis blir gjerne terrassens naturlige samlingspunkt. Enten det er på hytteterrassen eller hjemme i hagen.

Utforsk de ulike modellene og finn din favoritt. 

 

Nyhet

Utepeis 100

Gjør opplevelsen ute enda flottere med denne rentbrennende peisen. Utepeis 100 sørger for nydelig stemning og god varme på terrassen. Peiskos under åpen himmel.
7800

Utepeis 165

(Utgående vare) Rustikt, stilfullt ildsted i cortenstål.
7320

Utepeis 180

Stilrent og elegant ildsted i cortenstål.
7310

Utepeis 120

Stilig utepeis til terrassen. Laget i cortenstål. Leveres med grillrist i rustfritt stål. Kan stå ute hele året.
718

Duften av bål  

Bålrøyk … Kanskje er det urinstinktet som våkner til liv når vi tenner opp et bål? På Hardangervidda finner man spor etter mennesker som har drevet jakt, fiske og fangst siden før 6.500 f.kr. Bålet må ha vært en avgjørende varmekilde for å overleve. I Nord-Norge tenner samene fremdeles sine arran ute i villmarka. Arran er samenes ord for ildsted. Et viktig samlingssted der man varmer seg. Rundt et bål innrammet av steiner forteller de historier og mat tilberedes og spises. Året rundt.  

Arran er også navnet på Espegards serie utepeiser. Her er bålet løftet opp fra bakken og inn i en vakker peisramme. Slik blir utepeisen et naturlig samlingspunkt ute på terrassen eller i hagerommet. Et sted der man kan stelle i stand små og store måltid. La praten gå. Året rundt.  

 

Den gode smaken av grill 

Arran-serien er en hyllest til bålet. Ikke minst de gode smakene som man bare får ute. Vi nordmenn elsker å grille. Når duften fra naboens grill streifer nesa er det vanskelig å ikke fyre opp selv. For det er lite som kan måle seg med grillukta.  

Grilling i utepeis er en opplevelse. Først får man nyte flammene i et nydelig ildsted. Kanskje løser man ett og annet verdensproblem mens man venter. Når peisen er klar kan man legge på og fortsette den gode praten. Pølser, hamburgere, marshmallows. Det trenger egentlig ikke være så stort for deilig blir det uansett. Deilig grillmat skaper både fine og morsomme barndomsminner. Som den gangen pappa glemte alle pølsene på grillen.  

 


Varme i en utepeis 

Vi er alle avhengige av mat og varme. Før kunne vi ikke overleve uten bålet. Etterhvert flyttet vi det inn i huset. Først i årestua, så røykstua. Med peis og vedovn fikk vi ordentlig varme innendørs. I dag tenner vi bål mest for å spre hygge. Mellom hverdagens gjøremål er det godt å koble av ute, rundt et bål. Med utepeisen har vi flyttet peiskosen ut. På terrassen, i hagen, hjemme og på hytta. Når sommerkvelden går mot natt, er det deilig å kunne tenne opp i en lunende utepeis. Senhøstes og vinterstid kan man bre utover noen rein- eller lammeskinn og tulle seg inn i et ullteppe. Nyte en kopp kakao og skue opp på stjernene.  

Utepeisen som samlingspunkt 

Å samles rundt en peis gjør godt for alle. Her kan vi dele gleder og utfordringer. Løse små og store mysterier eller fortelle en vits eller to. Ta fram gitaren og stemme i med allsang. Kose oss med mat. Eller rett og slett bare drømme oss bort i lyset fra bålet.