Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Hvis støpejern rengjøres og vedlikeholdes riktig så blir materialet bedre over tid. Her noen gode tips som gjør at kan ha glede av din støpegodspanne i mange år.
Et støpejernsprodukt håndvaskes med oppvaskkost og varmt vann. Det er viktig at panna ikke er glohet. Gjør du unna renholdet mens det fremdeles er litt lunk i jernet går jobben lettere. De vanskeligste flekkene kan fjernes med en gryteskrubb. Det er viktig at støpejern ikke blir stående i vann. Da ruster det.
En av fordelene som bare støpejern har er at smaken bevares i materialet. Så langt som mulig anbefaler vi derfor å styre unna såpe i rengjøringen. Såpe fjerner oljer og kryddersmak fra tidligere bruk.
Ideelt sett bør støpejern tørkes over lav varme. Når produktet er tørt settes den inn med et tynt lag fett før neste gangs bruk. Det er viktig å oppbevare støpejern på et tørt sted – fuktig klima vil gjøre at det ruster.
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. En mørk steikepanne er en god indikasjon på at pannen er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre pannen etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.
Støpejern ruster om det blir gjenglemt ute eller stående ubrukt over lang tid. Men selv den mest rustne panna kan reddes. Her er en livreddende oppskrift som frisker opp jernpanna. Denne oppskriften kan også brukes på andre produkter av rå støpejern:
Det eneste som trengs er varmt vann, Zalo eller annen oppvasksåpe, stålull, kokosfett samt litt tid.
Les også:
Klargjøring og bruk av støpejern
Lage bålmat i støpejern