Til toppen

Utepeis 120 med grillrist

(outlet, kan ha fuktskadet emballasje) Stilig utepeis til terrassen. Laget i cortenstål. Leveres med grillrist i rustfritt stål. Kan stå ute hele året.

V.nr.: 718
Nobb-nr. 51842643
Status:

inkl. mva.

 • I cortenstål
 • Grillrist i rustfritt stål
 • Kan stå ute hele året

Espegard Utepeis 120 er et estetisk ildsted der du også kan tilberede mat. Utført i cortenstål vil overflaten over tid få en flott rustrød patina.  Som grill har du tre ulike nivåer for grillristen slik at du får riktig varme. Etterpå kan du nyte varmen fra peisen. Nederst er det lagringsplass for fyringsved. Med bål i riktig sittehøyde blir Espegard Utepeis 120 raskt terrassens naturlige midtpunkt. En behagelig måte å forlenge kvelden på

 

 • Levers med grillrist
 • I cortenstål

Detaljer

Mål: 120cm 
Vekt: 26,5kg

 

Mål og vekt
Høyde 120 cm
Bredde 61 cm
Dybde 47 cm
Vekt 26.5 kg
Info
Materialer Cortenstål
Bestilling og levering
Innhold Utepeis 120, flatpakket
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 8 cm
Pakkebredde 50 cm
Pakkelengde 124 cm

UTEPEIS 120 – BRUK OG VEDLIKEHOLD 

Utepeis 120 har et elegant og moderne design som passer like godt på hytteterrassen som terrassen hjemme.  

MAT OG HYGGE  
I utepeisen kan man lage mat eller bare kose seg foran flammene. Den blir gjerne terrassens sosiale og estetiske midtpunkt. 

UTEPEIS AV HØY KVALITET 
Vår utepeis er laget i cortenstål. Over tid får peisen en eksklusiv rustrød patina, som kler ethvert utemiljø. Den er uten rust når den leveres men i løpet av kort tid dannes en hinne av rust utenpå stålet. Utepeisen tåler å stå ute hele året.  

  

KLARGJØRING FØR BRUK 

Utepeis 120 leveres flatpakket. Peisen monteres enkelt del for del ved hjelp av medfølgende skruer og monteringsanvisning.  

Hva følger med utepeisen? 
Foruten selve peisen følger det med en rustfri grillrist. Det finnes også ekstra tilbehør til utepeisen (se eget avsnitt). 

Hvor kan jeg bruke utepeisen? 
Utepeis 120 passer utmerket på de fleste terrasser. Den skal plasseres på et flatt og stabilt underlag.  

Kan jeg lage mat i utepeisen? 
Velger man en utepeis er den varme peiskosen viktigst. Man kan likevel også fint lage mat. Det følger med en rustfri grillrist som åpner opp for enkel grilling. Peisen har tre ulike nivåer for grillristen, slik at man kan regulere varmen. Vi anbefaler å grille når man har fått bra med glør i peisen. Hva med å teste vårt vaffeljern på rista. Det blir garantert en suksess.    

Slik bruker du peisen 

Hvilken ved bruker du i peisen? 
I utepeisen kan du fyre med all slags ved. Vi anbefaler likevel å unngå ved som gnistrer mye, slik som gran og osp. Veden må være skikkelig tørr. Dette finner du ut ved å slå to kubber mot hverandre. Det skal gi en skarp klang. Samtidig er det lurt å fyre med småkløyvd ved. Da får du gode flammer og lite røyk. Tykkere kubber har lettere for å ulme som gir mer røyk. Skal du lage mat kan du også bruke grillkull/-briketter.  

Bygg et godt og lunt bål 
For å få fyr i et bål det tre forhold som må være tilstede samtidig: Brennbart materiale, oksygen og varme. Det finnes mange måter å lage bål på. For en utpeis er pagodebål og pyramidebål de to smarte å kjenne til.  

Pyramidebålet brukes blant annet som basis for å tenne de aller fleste andre bål. Dette bygges innenfra. Start med en liten, luftig haug med opptenningsbrensel i midten. Her kan du bruke never, trefliser eller et par tennbriketter. Sett tre små pinner opp mot hverandre som en pyramide. Fortsett med litt større pinner. Skjerm for vinden og tenn på. Når bålet har fått skikkelig fyr legger du på litt større ved inntil pyramiden. Etterhvert som du får bra med glør mater du bålet med småkløyvd ved. 

Pagodebål gir rask varme og er ypperlig når du skal lage mat ute. I en peis som denne starter du med å legge to mindre kubber (ca. 5–10 cm tykke) parallelt med litt avstand fra hverandre. Deretter to nye på tvers over de andre. Putt på litt never eller et par tennbriketter, før du legger to småkløyvde pinner på toppen. Tenn på. Underveis kan du fortsette pagoden ved å legge to og to kubber på tvers oppover. Da får du et varmt bål. Alternativt kan du mate den med litt småkløyvd ved i ny og ned, som gir et trivelig bål. 

 

TIPS OG RÅD! 

 • Fyr riktig! Bruk tørr, småkløyvd ved. Da får du god varme og lite røyk. 
 • Bjørkeved brenner rolig og er perfekt for bålfyring. Gran og osp bør du styre unna. 
 • Et par tennbriketter gjør opptenningen enkel.  
 • Fyr sikkert! Les gjerne vår artikkel om trygge bål! 

 

Kreativ matlaging ute 

Å lage mat på bål er både morsomt, godt og lærerikt. Mat over bål rører ved noe av urinstinktet i oss mennesker.  

Riktig varme 
For å få mest glede av matlagingen er det smart å fyre riktig. Aller viktigst er det å bruke tørr, småkløyvd ved. Da slipper den som griller å hive etter pusten og publikum rundt å gni seg i øynene. Dessuten gir det mer stabil varmeeffekt, som er viktig når man lager mat. 

Venting kan være veldig kjedelig. Når magen knurrer «jeg må ha mat» er det lett å slenge pølsene på et bål i full fyr. Nå er de færreste av oss er særlig glad i svartsvidde pølser. Derfor anbefaler vi heller å ta en ventepølse mens bålet forvandles til glør. Så skal det sies at terskelen er lavere når man kokkelerer ute. Litt svimerker her og der tåles. Etterhvert vil du også opparbeide deg erfaring på hva som fungerer best. 

Varmen kan altså justeres av hvor mye brensel som legges på. Men også ved å flytte opp og ned på grillristen.  

TIPS for matlaging over bål! 

 • Lag mat når det er glør eller små flammer. Da blir maten mindre svidd.  
 • Legg på småved av og til. 
 • Ta deg god tid og kos deg ute i frisk luft!  

 

Etter bruk 

Det er viktig at utepeisen slukkes skikkelig før du forlater den. Eventuell aske tar du enklest over i en askebøtte (tilbehør).  

 

VEDLIKEHOLD 

Hvordan vedlikeholder jeg utepeisen? 
Utepeisen er laget i cortenstål, som naturlig vil utvikle et rustlag. For lengre levetid av produktet anbefaler vi å smøre peisen med vedlikeholdsolje regelmessig. Påfør Espegard Vedlikeholdsolje med pensel og tørk så av overskytende olje med en lofri klut.  

Grillristen kan du rengjøre med såpe og vann. Fjern aske etter fyring i ildstedet.. Ellers finnes det et lokk som beskytter peisen mot regn og snø.   

CORTENSTÅL 

Corten er en stålkvalitet som får en naturlig rustrød patina over tid. Dette er en type spesialstål med en legering som gjør at det raskt får en ytre hinne av rust. På denne måten vil den videre rustprosessen forsinkes. Det kalles også rusttregt stål. MERK: Våre produkter i cortenstål leveres "ferdig" rustet, slik at de allerede har denne rustrøde patinaen. 

TIPS! 

 • Et lokk (tilbehør) kan være greit å ha når utepeisen ikke er i bruk.  
 • For å beskytte omgivelsene anbefaler vi å bruke gnistfanger (tilbehør) 
 • Husk på at cortenstål ruster naturlig og kan smitte over på underlag, klær m.m. Det smitter imidlertid minimalt når det er ferdig rustet, ettersom det dannes en forseglet hinne på stålet. Det finnes et eget stålunderlag (tilbehør) til peisen. 

 

Hva slags tilbehør finnes til utepeisen?  

Til Utepeis 120 finnes følgende utstyr. Lokk som beskytter peisen mot nedbør når den ikke brukes. Gnistfanger for å hindre gnistsprang. Denne dekker hele peisåpningen og gir derfor god beskyttelse. Stålunderlag som forhindrer rustsmitte til terrassen og andre flater. 

Sjekk alltid vær- og vindforholdene før du tenner opp i utepeisen. Det kan dessuten være lurt med et par bålhansker for å ta vare på knokene. Ellers er oppsyn en viktig ting. Pass godt på en varm peis dersom barna leker i nærheten. 

MAT PÅ BÅL 

Utepeisen er primært laget for peiskos. Likevel finnes det også annet tilbehør som gir flere muligheter. Vårt vaffeljern eller toastjern i støpegods fungerer fint. Med vår steikepanne i støpejern kan du lage alt fra egg og bacon til pannekaker. 

TIPS TIL TERRASSEN 

 • Her anbefaler vi alltid å bruke gnistfanger  
 • Husk underlagsplate om peisen plasseres på et brennbart underlag.  

 

V.nr. 7185 Gnistfanger 120

Heldekkende gnistfanger til Utepeis 120. Beskytter omgivelsene mot gnistsprang og sørger for et tryggere ildsted.
V.nr. 7185
 

inkl. mva.

V.nr. 7181 Lokk Utepeis 120

I rustrødt stål. Beskyttelse mot nedbør når peisen ikke er i bruk.
V.nr. 7181
 

inkl. mva.

V.nr. 7180 Stålunderlag Utepeis 120

Beskytter gulv og andre flater mot rustsmitte fra utepeisen. I rustfritt stål.
V.nr. 7180
 

inkl. mva.

V.nr. 7190 Trekk til utepeis 120

Solid, svart trekk til utepeis 120. Beskytter mot regn og snø når peisen ikke er i bruk.
V.nr. 7190
 

inkl. mva.

Nyhet

V.nr. 7800 Utepeis 100

Gjør opplevelsen ute enda flottere med denne rentbrennende peisen. Utepeis 100 sørger for nydelig stemning og god varme på terrassen. Peiskos under åpen himmel.
V.nr. 7800
 

inkl. mva.