Til toppen

Utepeis 100

Gjør opplevelsen ute enda flottere med denne rentbrennende peisen. Utepeis 100 sørger for nydelig stemning og god varme på terrassen. Peiskos under åpen himmel.

V.nr.: 7800
Nobb-nr. 60637300
Status:

inkl. mva.

 • Levers ferdig montert
 • Gnistfanger inkludert
 • Rentbrennende, varm utepeis
 • Emaljert stål som tåler høy varme
 • Ypperlig for pølsegrilling og peiskos

Nydelig, rentbrennende ildsted for utendørs peiskos og enkel grilling med spyd året rundt. Laget i svartemaljert stål som tåler veldig høye temperaturer og beskytter utepeisen mot fukt og rust. Rentbrennende modul i hele brennkameret, som gir flotte flammer, god varme og lite røyk. Det meste av den lille røyken man får forsvinner ut gjennom toppen av peisen. Bunnrist som enkelt kan tas ut. Utepeisen leveres ferdig montert, inkludert gnistfanger (i syrefast stål).

 

 • Levers ferdig montert
 • Gnistfanger inkludert
 • Rentbrennende, varm utepeis
 • Emaljert stål som tåler høy varme
 • Ypperlig for pølsegrilling og peiskos

 

Detaljer

Mål: 100cm x 61,5cm x 46 cm
Vekt: 23 kg
 

Koselige kvelder ute rundt en peis 

Når dagene går mot kveld, og solens varme erstattes med en sval skumring, er det få ting som slår en koselig kveld rundt bålet. I hjertet av enhver utekos ligger behovet for varme og fellesskap. Vi mennesker har alltid søkt tilflukt ved ilden - fra de tidligste bålene som var nødvendige for overlevelse, til dagens moderne utgaver som sprer hygge og samhold.  

Flammene som gir ro og varme 

Enten du sitter på terrassen, i hagen eller på hytta, skaper de levende flammene den perfekte atmosfæren for å løse små og store verdensproblemer. Følelsen av å kunne senke skuldrene helt. Legge på et par småpinner i peisen, lene seg tilbake og bare la tiden flyte. Kjenne at roen senker seg i tanker og sinn. De enkle, gode grillmåltidene etter en lengre sykkeltur. Kontrasten mellom stillheten og livet, foran et knitrende bål.  


Det er det vi har laget Utepeis 100 for. Muligheten for bål og kvalitetstid akkurat der vi vil. Det meste av røyken vil forsvinne ut gjennom toppen av peisen, og du sitter igjen med store, varme flammer. Såpass varme er de, at det er lurest å holde matlagingen til enkel snacks på grillspyd. Den stilige, svarte peisen er det lille ekstra, som gir prikken over i-en på terrassen. Skapt for å fange de gode øyeblikkene. 

Mål og vekt
Høyde 100 cm
Dybde 46 cm
Vekt 23 kg

UTEPEIS 100 – BRUK OG VEDLIKEHOLD 

Utepeis 100 har et elegant og moderne design som passer like godt på hytteterrassen som terrassen hjemme.  

Varme og hygge
Utepeisen blir gjerne terrassens sosiale og estetiske midtpunkt og åpner for hygge og enkel grilling med spyd året rundt. 

Utepeis av høy kvalitet 
Utepeis 100 er laget i svartemaljert stål som tåler veldig høye temperaturer og beskytter utepeisen mot fukt og rust. Rentbrennende modul i hele brennkameret, som gir flotte flammer, god varme og lite røyk. Leveres med gnistfanger i syrefast stål.

  

KLARGJØRING FØR BRUK 

Utepeisen leveres ferdig montert, med gnistfanger i syrefast stål.

Hva følger med utepeisen? 
Foruten selve peisen følger det med en gnistfanger i syrefast stå. Det finnes også ekstra tilbehør til utepeisen (se eget avsnitt). 

Hvor kan jeg bruke utepeisen? 
Utepeis 100 passer utmerket på de fleste terrasser. Den skal plasseres på et flatt og stabilt underlag.  For å beskytte omgivelsene anbefaler vi å bruke gnistfanger. Husk underlagsplate om peisen plasseres på et brennbart underlag.  

 

Slik bruker du peisen 

Hvilken ved bruker du i peisen? 
I utepeisen kan du fyre med all slags ved. Vi anbefaler likevel å unngå ved som gnistrer mye, slik som gran og osp. Veden må være skikkelig tørr. Dette finner du ut ved å slå to kubber mot hverandre. Det skal gi en skarp klang. Samtidig er det lurt å fyre med småkløyvd ved. Da får du gode flammer og lite røyk. Tykkere kubber har lettere for å ulme som gir mer røyk. Skal du lage mat kan du også bruke grillkull/-briketter.  

TIPS OG RÅD! 

 • Fyr riktig! Bruk tørr, småkløyvd ved. 
 • Bjørkeved brenner rolig og er perfekt for bålfyring. Gran og osp bør du styre unna. 
 • Et par tennbriketter gjør opptenningen enkel.  
 • Fyr sikkert! Les gjerne vår artikkel om trygge bål! 

 

Etter bruk 

Det er viktig at utepeisen slukkes skikkelig før du forlater den. Eventuell aske tar du enklest over i en askebøtte (tilbehør).  

 

VEDLIKEHOLD 

Utepepeisen krever lite vedlikehold så lenge du passer på å bevare emaljen. Harde slag og skarpe gjenstander som kan skade produktet bør man unngå. Ellers liker brennkammeret å få et tynt strøk Vedlikeholdsolje (tilbehør) av og til. Skal utepeisen ikke brukes på en stund kan det gjerne flyttes under tak. Fjern askerester etter fyring i ildstedet. 

 

 

Hva slags tilbehør finnes til utepeisen?  

Gnistfanger i syrfast stål følger med peisen. Ekstra tilbehør som passer er stålunderlag, vnr 7180. 

 

 

TIPS OG RÅD

 • Vi anbefaler å bruke gnistfanger  
 • Husk underlagsplate om peisen plasseres på et brennbart underlag.  
 • Sjekk alltid vær- og vindforholdene før du tenner opp i utepeisen.
 • Pass godt på en varm peis dersom barna leker i nærheten

V.nr. 7755 Bålbrenner Pilar Premium 50

Helt enkelt et lettfyrt ildsted av høy kvalitet.
V.nr. 7755
 

inkl. mva.

V.nr. 718 Utepeis 120 med grillrist

(outlet, kan ha fuktskadet emballasje) Stilig utepeis til terrassen. Laget i cortenstål. Leveres med grillrist i rustfritt stål. Kan stå ute hele året.
V.nr. 718
 

inkl. mva.

V.nr. 7320 Utepeis 165

(Utgående vare) Rustikt, stilfullt ildsted i cortenstål.
V.nr. 7320
 

inkl. mva.

V.nr. 7310 Utepeis 180

Stilrent og elegant ildsted i cortenstål.
V.nr. 7310
 

inkl. mva.