Til toppen

Nyhet!

REIN

Rentbrennende ildsteder

En ny serie ildsteder fra Espegard

– tar bålet helt hjem

I nesten 20 år har vi i Espegard utviklet bålpanner. REIN er vår nye rentbrennende bålpanneserie. Den består av fem innovative bålpanner og bålbrennere i elegant design, som sørger for lune bålkvelder rett utenfor husveggen.

clean burn fireplace logo

Rentbrennende effekt

God tilførsel av oksygen og oppvarming av luft mellom doble vegger gir en rentbrennende effekt. Gjennom hull øverst i sideveggen føres den oppvarmede luften til bålet og antenner røykgassen. Resultatet er et renere bål med mindre røyk.

Mindre røyk, mer varme

I nesten 20 år har bålpannene våre sørget for bålkos og varme på hytta og ute i hagen. I skog og mark, langt til fjells og nede i sjøkanten. En bålpanne fra Espegard legger til rette for fascinerende bålopplevelser i din hverdag.

Duften av bålrøyk er for mange en del av sjarmen med bål. Likevel er det greit at det ikke blir for mye røyk. Dette er en av grunnene til at vi utviklet Bålpanne Rein. God lufttilførsel kombinert med doble vegger gir et rentbrennende ildsted. Resultatet er et ekstra lettfyrt, varmt og nesten røykfritt bål.

clean burn fireplace logo

Slik fungerer det:

  • Rentbrennende effekt
    Den oppvarmede luften føres inn gjennom hull øverst i sideveggen og antenner røykgassen. (Det gir et effektfullt bål med mye varme.)
  • Varm luft
    Luften varmes på vei opp mellom veggene.
  • God lufttilførsel
    Stor bunnåpning gir ekstra god tilførsel av oksygen til bålpanna

Tidløs og elegant

Klassisk og elegant utseende som passer like godt ved hytta som i hagen. Med sin svarte farge fremstår Bålpannen klassisk og tidløs.

Koselige hverdagsstunder

En mild bris brer seg innover terrassen, idet du henger opp lyslenken. Barna sparker fotball sammen med puddelen Tinka ute i hagen. –Kommer de snart? Det er sikkert femte gang den siste halvtimen at minstemann spør. – Ja, om ca. tjue minutter, svarer du tilbake.

Den rentbrennende effekten

Prinsippet er akkurat det samme som i den rentbrennende ovnen hjemme i stua. Da kaller man det gjerne for sekundærforbrenning, det vil si det brenner dobbelt.