Til toppen
Ofte stilte spørsmål om tretjære og tjærebeis

Ofte stilte spørsmål om tretjære og tjærebeis

Hva er forskjellen på tretjære og tjærebeis?

Tretjære - et rent naturprodukt
Tretjære er et rent naturprodukt som ikke er blandet med noe annet. Her velger man selv hvilken konsistens den skal ha. Enten man blander inn tilsetninger eller foretrekker å bruke den som den er. Tre av Espegards tjærer kommer fra furu og den siste er fra bøk.

Les mer «Hva er Tretjære?»

 

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
3300

Tretjære Mørk

Mørk tretjære – like egnet til en arkitektvilla som familiehytta
3311

Tretjære Sort

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.
3317

Tjærebeis - ferdigblandet tretjære
Ferdig beisblanding, bestående av 65 % ren, lys furutjære og 35 % Tjærepluss (oljetilsetning av svært høy kvalitet). Tjærepluss er blant annet basert på Owatrololje. I tillegg er det tilsatt fargepigment som beskytter mot UV-stråling. Begge behandlingene trenger dypt inn og sørger for god beskyttelse av trefasaden. Både tretjære og tjærebeis gir dessuten den gode tjæreduften.

Les mer «Hva er Tjærebeis?»

Det er også flere forhold som skiller produktene fra hverandre. Tjærebeis kommer i flere farger enn tretjære. En farget tjærebeis vil pga. fargepigmentet normalt gi litt lengre vedlikeholdsintervall enn tjære. Beis skiller seg også fra tjære ved å være tynnere i konsistensen. Ferdig tørket vil ren, ublandet tretjære gi et relativt matt resultat. Tjærebeisen vil på sin side gi et gyllent, vannavvisende overflatelag. Velger man å blande ut tretjæren vil man kunne oppnå samme overflateegenskaper som tjærebeis. 

 

Tjærebeis Rogn

Lun og frisk beis med rødbrune toner.
3333

Tjærebeis Tyri

Tidløs tjærebeis med varmbrun farge.
3336

Tjærebeis Trøffel

Mørk, klassisk tjærebeis med gyllenbrune toner.
3345

Tjærebeis Kongle

Eksklusiv, mørk beis med rødbrune toner.
3342

Tjærebeis Molte

Lys, gyllenbrun beis til hytta i høyfjellet.
3339

Tjærebeis Natur

Milebrent farge er ekstra flott til hytta i fjellheimen.
3304

Hvilken farge har tretjære?

Espegard leverer fire ulike tretjærer, med hver sine fargetoner. 

Fargekart tjære med ulike nyanser. Vist med ett strøk, to strøk. På uhøvlet og høvlet overflateFargegjengivelsen er veiledende. Foruten produktet vil fargeresultatet naturlig variere av forhold som underlag, lys, antall påføringer m.m.

Tretjære Lys tjærebrun.
Dette er den klassiske, lysebrune tretjæren. Flott og naturlig til alle hytter og hus.

Tretjære Mørk tjærebrun
Rustikk tretjære. Særlig fin til hustak og hyttetak i tre.

Tretjære Bøk - mørk rødbrun.
Eksklusiv fargetone som gir hytte og hus et edelt preg.

Tretjære Svart
Vår eneste tretjære som er tilsatt fargepigment. Denne gir en svart, heldekkende farge. Svart tretjære egner seg særlig som kontrastfarge på lister, dører og værutsatte vindskier.

 

Fargen på tjæren gjenspeiles av de naturlige fargene man finner i kjerneveden i treet. Unntaket er Tretjære Svart, ettersom den inneholder svart fargepigment. Det er viktig å påpeke at tretjære uansett er et naturprodukt. Derfor er det viktig å skille mellom fargen på tjæren og fargeresultatet man får. Det er mange forhold som bestemmer det endelige fargeresultatet. Uansett hvilken tjærefarge du velger vil trebehandlingen gi et naturlig og vakkert resultat.