Til toppen

Tretjære Sort

Moderne og naturlig farge til hytta ved sjøen.

Fra:

inkl. mva.

Klassisk og moderne på én og samme tid. Sort tretjære inneholder UV-beskyttende fargepigmenter. En furutjære som skiller seg ut med en matt, heldekkende finish. Sort tretjære er også en fin kontrastfarge til vindskier, vinduskarmer og dører. Og den er like flott på hytta ved sjøen som hjemme. Naturlig trebehandling er naturlig vakkert og lar treet puste.

Ren furutjære med UV-beskyttende fargepigment, til både nytt og gammelt treverk.

Forberedelser

Kle deg i egnet verneutstyr. Sørg for at underlaget er tørt før behandling.

Blanding

Svart tretjære er naturlig tykk. Ved å tilsette Tjærepluss fra Espegard vil tjæren få en tynnere konsistens, som gjør den lettere å påføre. Foruten å trenge dypt inn i treverket, gir Tjærepluss bedre overflatebeskyttelse. Alternativt kan en bruke terpentin som tynner og kokt linolje for en mer gyllen overflate. Et vanlig blandingsforhold er 60% tretjære, inntil 30% kokt linolje og 10% terpentin. Espegards kokte linolje inneholder soppdreper. 

Tradisjonell behandling

Tjæren kan også påføres på tradisjonelt vis. Varm tjæren opp i vannbad til ca 60°C før påføring. Ren tretjære er diffusjonsåpen og slipper derfor ut fuktighet.

Påføring

Sørg for at underlaget er tørt før behandling. Ellers kan man få grå-hvite skjolder. Skjolder kan også oppstå om veggen eksponeres for mye direkte fuktighet, noe som forsvinner etter hvert. Rør godt om før og under påføring. Tretjære påføres uten grunning, i ett eller to tynne strøk. Bruk tjærekost. Påføring i skyet vær og temperatur over 10°C gir best resultat. Unngå å behandle i direkte sollys. Fargen kan variere fra spann til spann. Unngå å bytte spann midt på en vegg. 

Forbruk

Ca 4–6 m2 pr. liter på uhøvlet treverk. På svært tørt underlag vil det gå mer. På høvlet treverk er forbruket noe lavere.

Tøreketid

Fra noen dager til opptil flere uker, avhengig av underlag og værforhold. 

Rengjøring

Bruk terpentin eller rødsprit for rengjøring av pensler.

Vedlikehold

Over tid vil sol, vær og vind tære på trebehandlingen. Det er nødvendig med ny behandling når tjærefilmen begynner å bli slitt bort.

Farge

Svart, med matt og heldekkende resultat. Den passer for eksempel godt som kontrastfarge på vindskier, vinduskarmer og dører. Ved to strøk blir resultatet mørkere. Veggene mot syd og vest (solvegger) vil alltid bli lysest og trenger derfor oftere behandling. Tretjære er et rent naturprodukt der fargene kan variere fra spann til spann. Unngå derfor å bytte spann midt på en vegg. Ren tjære varierer fra produksjon til produksjon. Over tid vil den aldri gi en eksakt farge, men veggen får et rustikt og eldet preg.

V.nr. 389 Tjærekost 100mm

Flat pensel med skaft i tre.
V.nr. 389
 

inkl. mva.

Tretjære Lys

Ren og naturlig trebeskyttelse for hus og hytte.
 

inkl. mva.

Tretjære Mørk

Mørk tretjære – like egnet til en arkitektvilla som familiehytta
 

inkl. mva.

Tretjære Rødbrun

Gir fasaden et elegant særpreg. Perfekt farge til eventyrhytta.
 

inkl. mva.

Nyhet

Tjærebeis Konglebrun

Mørkbrune rødtoner. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
 

inkl. mva.

Nyhet

Tjærebeis Sort

Varmsort, klassisk tone. 3 liter‚ 10 liter eller som 500ml på spray (nyhet!)
 

inkl. mva.