Til toppen
Pakk ved i vedsekker
Småsekker
Fire vedsekker fra Esepgard i ulike størrelser. 30 liter, 40 liter, 60 liter og 80 liter.

Pakk ved i vedsekker

Næringsdrivende vedprodusenter selger det meste av veden i sekker. Espegard er Nordens ledende leverandør av vedsekker og vi har et stort utvalg av kvalitetssekker i ulike størrelser og prisklasser. Hos oss vil også hobbyprodusenten finne passende vedsekker.

Mye lages av privatpersoner

Det produseres store mengder ved i Norge hvert eneste år. Mye gjøres av private til eget bruk. Vedhogst er både trivelig og gir god mosjon. Det tar ikke lange tiden før vedhaugen har vokst seg stor. Mens profesjonelle stort sett pakker i små- eller storsekker, stabler privatpersoner som regel veden i lag. Ofte inntil en solfylt vegg, og av og til i dekorative formasjoner. Det går fint, men er ganske arbeidskrevende. Hver eneste vedkubbe må håndteres og flyttes flere ganger. Å ta med løsved til hytta kan også være litt problematisk. Ved å pakke veden i vedsekker forenkler det arbeidet og transporten i vesentlig grad. Det er også hovedårsaken til at proffene bruker vedsekker. 

Småsekk eller storsekk?

For hobbyprodusenter er nok de såkalte småsekkene mest aktuelle. Storsekker med ved på 1000 liter eller 1500 liter er så tunge at de krever maskinell forflytning. Småsekker fra Espegard selges i størrelsene 30 liter, 40 liter, 60 liter og 80 liter. Sekkene blir grundig testet før de slipper ut på markedet. Espegard har eget laboratorium der det blir tatt ut enkeltsekker for testing fra hver eneste sekkeleveranse fra fabrikkene. Kundene skal ha trygghet for at sekker som selges har god kvalitet. Profesjonelle vedprodusenter gir ofte tilbakemelding om at de velger Espegards sekker fordi disse har meget god kvalitet til gunstig pris.v

 

Testede vedsekker av beste kvalitet

Espegards vedsekker testes grundig før de slipper ut på markedet. Med egen testlab tar vi ut enkeltsekker for testing, fra hver eneste sekkeleveranse fra fabrikkene. Kundene kan derfor være trygge på at alle vedsekker har høy kvalitet. Profesjonelle vedprodusenter velger ofte Espegards vedsekker, fordi de mener de får sekker med god kvalitet til gunstig pris.

Ved som er pakket i sekker er enklere å håndtere og enklere å stable.
Smart å pakke i sekker
Ved som er pakket i sekker er enklere å håndtere og enklere å stable.
Med sekkestativ og pakkemodul blir det veldig enkelt å pakke ved ned i sekkene.
Pakkestativer
Med sekkestativ og pakkemodul blir det veldig enkelt å pakke ved ned i sekkene.

Ved kan være tungt

Hobbyprodusenter som ønsker å bruke vedsekker bør vurdere nøye hvilke sekkestørrelser som passer best. For ved er tungt, spesielt rå ved. En 80 liters sekk med fullstendig rå bjørkeved kan veie 53 kg. Følgende tabell gir oversikt over veiledende vekter for rå og tørr bjørkeved. Vektene vil kunne variere.

 

 

Sekkestørrelse Vekt i kg rå ved Vekt i kg tørr ved
30 liter 22 kg 11 kg
40 liter 25 kg 15 kg
60 liter 42 kg 22 kg
80 liter 53 kg 28 kg

Vedsekk 60 L

UV-stabilisert, formstabil sekk av høy kvalitet, for engangsbruk. Med hel snor. 60 x 80 cm. Sekken gir ca. 22 kg tørr bjørkeved og er den mest brukte småsekken. Veden tørker godt og kvaliteten på veden er lett synlig gjennom nettingen. Samtidig forenkler man håndtering og transport. Med over 35 års erfaring vet vi hvordan en vedsekk skal være. Alle våre vedsekker testes og kontrolleres for å holde topp kvalitet. 60-literssekken inngår i vårt småsekksystem for ved. Velg mellom flere forskjellige stativer for enkel og rask pakking.
103

Sekkestativ 60/80 L

Med dette spennbaserte småsekkstativet pakker du veden raskt og enkelt. Fordi stativet kan reguleres, passer det både 60- og 80-literssekker. Småsekken spennes opp mellom de to armene, før man fyller opp med ved. Den fylte sekken smettes enkelt av stativet for snøring. Svartlakkert stål. Leveres komplett med opphengsbøyle. 
215

Pakkemodul 60/80L, for sekkestativ

For pakking av småsekker med sekkestativ.
2155

Sekkekanal 60/80 L

Sekkekanal 60/80 L produsert i formstøpt plast. For pakking av ved på en enkel og effektiv måte. Sekken tres utenpå kanalen, før man slipper veden ned i kanalen. På denne måten unngår man at veden henger seg fast i nettingen. Til slutt trekker man kanalen opp fra den ferdig fylte sekken. Både 60- og 80-literssekk kan brukes.
200
 

 

Sekkestativ og sekkekanal

Bruk av vedsekker krever også et sekkestativ. Espegard selger robuste sekkestativer i stål som er enkle å bruke. Fylling av vedsekker skjer greit kun med et slikt vedstativ. Men mange næringsdrivende vedprodusenter velger også å bruke en såkalt sekkekanal i plast som trees inn i sekken når den er festet til stativet. Sekkekanalen bidrar til enda bedre pakking av sekken, og vedkubbene glir lettere ned. Spesielt når det blåser kan det være litt problematisk å få de første kubbene ned i en tom sekk hvis man ikke bruker sekkekanal.

Stables på paller

Vedsekker bør helst stables på paller. Da kommer sekkene godt opp fra bakken, og det blir fin underluftning. Byggevareforretninger mfl. har som regel et lager med uoriginale paller som skal sendes til flising. Slike paller kan man få gratis. 

Sørg for å legge sekkene slik at hvert nye sekkelag ligger på tvers av det underste. Da låses sekkelagene og de ligger mer stabilt. Husk også at du ikke stabler for høgt. Ca. 1-1,5 meter er passe. Høgere sekkelag vil lett bli ustabile. Årsaken er at den veden som ligger ut mot sola tørker først, og da krymper den også først. Derved vil sekkelaget lett helle utover. Og jo høgere du stabler, jo større blir helningen. 

Pallehetter

Sekkestabler med helt rå ved kan godt stå uten overdekking en periode. I mai og juni er det som regel lite nedbør og meget god tørk. Men utover i juli og august bør vedsekkene dekkes. Noen legger på bølgeblikkplater, men det vil vi fraråde. Årsaken er særlig risikoen for at lekende barn kan skade seg på utstikkende bølgeblikk. Platene er også utsatt for vind. En bølgeblikkplate som blir tatt av vinden er svært farlig og kan lett medføre store materielle skader. Profesjonelle vedprodusenter bruker pallehetter over vedsekkene. Espegard selger solide pallehetter som enkelt kan festes i sekkene med kroker. Når krokene festes, skal snora strammes mest mulig horisontalt. Veden krymper jo en del, dersom snora strammes vertikalt vil den etter hvert slakkes fordi veden krymper og derved synker noe sammen.

 

Pallehette Euro

UV-stabilisert vedhette av høy kvalitet for Europall, som kan brukes flere ganger. Gir effektiv beskyttelse mot fukt. Lurt å legge over veden når den har tørket en del opp i vårmånedene. Med krok festet i sterk tråd. 5 stk. i pakken.
264

Pallehette Hydro

UV-stabilisert vedhette for Hydropall av høy kvalitet, som kan brukes flere ganger. Legges på pallen etter en stund med godt tørkevær og gir effektiv beskyttelse mot fukt. Med krok festet i sterk stråd. 5stk i pakken.
265

Pallehette lang

UV-stabilisert lang presenning med 30 stk maljer (uten kroker), som kan brukes flere ganger. Smart å legge over veden etter noen måneder med godt tørkevær. Den vil da gi effektiv beskyttelse mot fukt.
263