Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
inkl. mva.
Steikhella er ei stekehelle I syrefast stål som kan brukes i bålpanna eller direkte på bål. Bruk godt med smør eller olje ved steiking. Vekt: 3.2 kg.
Før førstegangs bruk
Før du tar steikehella i bruk er det viktig å vaske den i mildt såpevann. Bruk gjerne oppvasksåpe, en plastskrubb og vask grundig. Skyll den godt med varmt vann før den tørkes godt. Vi anbefaler så å sette hella inn med et oljelag før bruk. Det vil gjøre det lettere å tilberede mat på hella. Slik gjør du:
Fyr opp bålpanna med småkløyvd ved. La det bli god varme i panna.
Finn fram kokosfett eller olje som tåler høy varme (f. eks peanøtt- eller soyaolje). Denne vil feste seg best til overflaten.
Hell oljen på steikehella slik at det dekker hele steikeflaten. Pass også på å sette litt olje inn langs kanten av hella.
Sett steikehella på grillristen over bålpanna og la den stå der til oljen begynner å ryke.
Avkjøl steikehella i ca. 30 minutter til oljen er lunken. Hell ut evt. overskytende olje og tørk over hella i sirkelbevegelser med et tørkepapir. Hella er nå klar for bruk.
Bruk Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Når flammene er små eller du har fått mye glør er det klart for steiking. Sett steikehella på grillristen og forvarm den. Pass på at bålet ikke blir for stort. Om steikehella blir for varm er det fare for å brenne maten og at panna i verste fall vrir seg.
Når hella er medium varm er du klar for steiking. Her må du prøve deg litt fram. Bruk fett eller en olje som tåler høy varme når du steiker. Dette kan være formfett eller olje av f. eks peanøtt, soya eller solsikke. Vær raus med oljen underveis i matlagingen.
Etter bruk Når du er ferdig med å steike er det lurt å tørke ut restene av olje og mat med et tørkepapir. Steikehella vaskes så med varmt vann og en oppvaskbørste. Gjør det gjerne før den er helt kald. Unngå såpe så langt som mulig, for dette fjerner det naturlige fettlaget den er satt inn med. Hella lufttørkes etter vask. Når den er helt tørr kan du gjerne sette den inn med et tynt lag fett eller olje. Selv om steikehella er rustfri anbefaler vi å oppbevare den tørt og støvfritt.
Vedlikehold Hella vil få en brunfarge etter bruk. Dette gjør panna bedre over tid fordi det skaper et naturlig slippbelegg, slik at maten ikke setter seg så lett fast. I tillegg er det med på å tilføre smak. Noen ganger kan steikehella trenge litt ekstra rengjøring. Da bruker du en plastskrubb og litt varmt såpevann. Skyll panna godt i varmt vann. Sørg for å sette hella inn med et lag olje etterpå (samme prosedyre som for førstegangs bruk).
Om du får problemer med at gammelt matbelegg har brent seg fast kan det være lurt å koke steikehella med vann i ca. 5 minutter. Etterpå skal det være greit å få vekk resten av belegget.
TIPS! ● Kald mat har lettere for å feste seg til hella. Et godt råd er derfor å sørge for at maten er romptemperert før den steikes. Ta den ut av kjøleskapet ca 1-2 timer før steiking. Frossen mat tines best i kjøleskap, før den romtempereres. ● Ei helle satt inn med steikefett er med på å tilføre smak til maten.
Maten smaker best ute. Her et utvalg av våre beste oppskrifter for kreativ matlaging på bål.
Støpejern er noe av det beste når det kommer til matlaging.
Når vi tar matlagingen med oss ut, blir middagen noe mer enn bare ett måltid.