Til toppen

Grillplate

Noen øyeblikk ønsker man aldri skal ta slutt. Som lyden av mat som freser på grillplata og når duften av bålrøyk blander seg med matlukt.

V.nr.: 7071
Nobb-nr. 52868480
Status:

inkl. mva.

 • To ulike stekeoverflater – en glatt og en rillet.
 • I støpejern
 • Håndtak i syrefast stål

Vendbar grillplate i støpegods med to ulike stekeoverflater – en glatt og en rillet. Bruk godt med smør eller olje ved steiking. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Ø 47 cm. Passer til Bålpanne 60 og Fyrfat 60/80. Vekt: 8 kg.

Mål og vekt
Høyde 1.5 cm
Diameter 47 cm
Vekt 8.0 kg
Info
Materialer støpejern, syrefast stål
Passer til Bålpanne 60/70, Fyrfat 60/80, Bålfat 70
Bestilling og levering
Innhold Grillplate
Minstebestilling 1
Emballasje
Pakkehøyde 6 cm
Pakkebredde 49 cm
Pakkelengde 50 cm

 

Støpejern er ypperlig til grilling
Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Grillplata kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Med riktig stell og behandling vil plata vare i mange generasjoner. 


Før du starter å grille med grillplaten

Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Overflaten i stålet er ubehandlet med tusenvis av små porer. For å sikre en optimal stekeoverflate må begge sidene av grillplata mettes med fett. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar plata i bruk første gang:

 1. Vask med varmt og mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
 2. Når grillplata er tørr settes den inn med fett. Her kan du gjerne bruke tørkepapir. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her. 
 3. Sørg for å oppbevare grillplata på et tørt og støvfritt sted.


Slik lager du et naturlig slippbelegg på grillplata 

 1. Fyr opp bålpanna og vent til bålpanna har rikelig med glør og god varme. 
 2. Sett den glatte stekeflaten godt inn med kokosfett eller et annet fett som tåler høy varme. Her kan du bruke matpapir eller en pensel. 
 3. Varm grillplata over den varme bålpanna. La den stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel. 
 4. Tørk av overflødig olje og la plata stå over varmen en liten stund til resten av fettet fordamper. 
 5. Gjør den samme prosedyren på den rillede flaten. 
 6. Eventuelt gjenta behandlingen til begge sidene av grillplata er godt mettet.

 

Slik brukes grillplata over bål

Fyr opp bålpanna med småkløyvd ved. For å hindre sotdannelse på undersiden anbefaler vi at du venter til det er rikelig med glør, før du setter plata over bålpanna. Varm grillplata sakte opp. Når den er passe varm har du i formfett eller smør. Du kan også bruke olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når smøret er gyllent eller skummete, oljen svakt bølgete, er det klart for steiking. Grillplata legges på grillristen i ønsket høyde over bålpanna. Bruk gjerne formfett når du steiker. Vi anbefaler å bruke bålhanske når du griller.

Hvordan rengjøres grillplata etter bruk? 
Støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når plata fremdeles har litt lunk i seg. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk grillplata over bålet eller en annen varmekilde. Når den er helt tørr setter du den inn med et tynt lag kokosfett, formfett eller en smaksnøytral olje. Oppbevar plata tørt og støvfritt. 

Slik tar du vare på din grillplate 
Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Ei mørk grillplate er en god indikasjon på at den har fått riktig behandling. Gjør det til en enkel rutine å smøre plata etter hver bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og resultatet blir optimalt.

TIPS!

 • For å sjekke om grillplata er klar for steiking kan du også teste med noen dråper vann. Fordamper vannet umiddelbart er du klar for kokkelering. Gir vannet bare fra seg damp uten å syde må du vente litt lengre. Ta deg noe godt å drikke så lenge.
 • Bruk bålhansker når du skal løfte produktet (tilbehør).
 • Grillplata har én side med rillet overflate som du bruker til kjøtt. Den andre siden er glatt, som er perfekt for steiking av grønnsaker.
   

V.nr. 771 Grillrist 60

Ei rist er ikke bare ei rist. Ja, hva skulle man egentlig gjort uten ei grillrist? Vår er av den kraftige typen som alltid gjør jobben. Den tar godt vare på både pølsene og biffen.
V.nr. 771
 

inkl. mva.

V.nr. 833 Steikehelle

Steikehella er av den allsidige typen, som elsker eksperiment over bålet. Grillribbe og flintstek. Fiskeburger og laks. Hamburgere og pølser. Sveler og pannekaker. Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan trylle fram. - Praktisk stekehelle
V.nr. 833
 

inkl. mva.

V.nr. 786 Steikehelle i støpejern

Med denne støpejernspanna kan du lage herlig wok i en fei over bålet.
V.nr. 786
 

inkl. mva.

V.nr. 7630 Grillplanke

(Utgående vare) Snerten planke i or for å grille fiskefilet over bål, etter en spennende og gammel metode. Spenn en ørretfilet fast og krydre den godt. Planken festes på bålpanna med fileten hellende skrått over bålet. Så er det bare å kose seg rundt bålet til ørretfileten blir saftig og gjennomstekt. Etterpå hektes holderen av og fisken kan serveres direkte fra planken. Smart og enkelt!
V.nr. 7630
 

inkl. mva.

V.nr. 834 Popcorngryte

Spesialdesignet perforert kjele for popcorn. Et høydepunkt for alle barn. Overrask bursdagspartyet med popcorn i det fri!
V.nr. 834
 

inkl. mva.

V.nr. 828 Steikepanne

Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.
V.nr. 828
 

inkl. mva.