Populære kategorier
Espegard Bålpanne spiller hovedrollen i Originalserien. Vi garanterer mye bålkos og muligheter for spennende matlaging ute.
Árran er vår serie med lune og vakre utepeiser, som skapt for terrassen og andre flate underlag.
Snøvær består av vinterprodukter - solide og tøffe fremkomstmidler som aldri går av moten. Håndbygd kvalitet over tid.
Tilbehør
Få svar på alt fra blandingsforhold og farger. Få nyttig tips!
Bestselgere
Noen øyeblikk ønsker man aldri skal ta slutt. Som lyden av mat som freser på grillplata og når duften av bålrøyk blander seg med matlukt.
inkl. mva.
Vendbar grillplate i støpegods med to ulike stekeoverflater – en glatt og en rillet. Bruk godt med smør eller olje ved steiking. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt. Farge: Mørk grå. Ø 47 cm. Passer til Bålpanne 60 og Fyrfat 60/80. Vekt: 8 kg.
Støpejern er ypperlig til grilling Støpejern har vært brukt i flere hundre år og er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for jevn varme som frembringer de aller beste smakene i maten. Grillplata kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Med riktig stell og behandling vil plata vare i mange generasjoner.
Alle våre rene støpejernsprodukter er laget av rå støpejern. Overflaten i stålet er ubehandlet med tusenvis av små porer. For å sikre en optimal stekeoverflate må begge sidene av grillplata mettes med fett. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar plata i bruk første gang:
Slik lager du et naturlig slippbelegg på grillplata
Fyr opp bålpanna med småkløyvd ved. For å hindre sotdannelse på undersiden anbefaler vi at du venter til det er rikelig med glør, før du setter plata over bålpanna. Varm grillplata sakte opp. Når den er passe varm har du i formfett eller smør. Du kan også bruke olje som tåler høy varme (f. eks raps-, solsikke-, soya- eller peanøttolje). Når smøret er gyllent eller skummete, oljen svakt bølgete, er det klart for steiking. Grillplata legges på grillristen i ønsket høyde over bålpanna. Bruk gjerne formfett når du steiker. Vi anbefaler å bruke bålhanske når du griller.
Hvordan rengjøres grillplata etter bruk? Støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Vasken går lettest når plata fremdeles har litt lunk i seg. Bruk en skrubb om nødvendig og unngå såpe så langt som mulig. Tørk grillplata over bålet eller en annen varmekilde. Når den er helt tørr setter du den inn med et tynt lag kokosfett, formfett eller en smaksnøytral olje. Oppbevar plata tørt og støvfritt.
Slik tar du vare på din grillplate Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Ei mørk grillplate er en god indikasjon på at den har fått riktig behandling. Gjør det til en enkel rutine å smøre plata etter hver bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og resultatet blir optimalt.
TIPS!
Rå støpejern bør behandles før førstegangsbruk.
Hvordan skal støpejern rengjøres etter matlagingen?
Maten smaker best ute. Her et utvalg av våre beste oppskrifter for kreativ matlaging på bål.