Bålmat gir mer tid ute
Vårt mål er å legge til rette for mer tid ute. Når vi tar matlagingen med oss ut, blir middagen noe mer enn bare ett måltid. Maten smaker enda bedre – og stemningen blir enda litt hyggeligere når man samles rundt varmende flammer i det fri; Enten det er i skogen, ved sjøen eller på hytta. Her er noen enkle bålmat-tips og inspirasjon til din neste utflukt.

Kreativ matlaging ute
Å lage mat på bål er både morsomt, godt og lærerikt. Dessuten rører det ved noe av urinstinktet i oss. For å få mest glede av matlagingen er det lurt å fyre riktig. Vårt viktigste tips er å bruke tørr, småkløyvd ved. Da slipper man å hive etter pusten og å gni seg i øynene. Dessuten gir det mer stabil varmeeffekt, som er viktig når man lager mat.

Bålmat og riktig varme
Av og til er det vanskelig å vente. Når magen knurrer «jeg må ha mat» er det lett å starte pølsegrillingen over et bål i full fyr. Men de færreste av oss er særlig glad i svartsvidd mat. Nyt heller flammene mens bålet forvandles til masse glør. Så skal det sies at terskelen er lavere når man kokkelerer ute. Litt svimerker her og der tåles. Etterhvert vil du også opparbeide deg erfaring på hva som fungerer best.

TIPS for matlaging over bål
- Lag mat når det er glør eller små flammer. Da blir maten mindre svidd.
- Mat bålet med en småpinne i ny og ne, så sørger du for jevn og god varme.
- Ta deg god tid og kos deg ute i frisk luft!
- Tips til bruk av støpjern for matlaging på bål finner du her.
Noen produkter vi liker å lage bålmat med