Til toppen

FRISK EPLEDESSERT

mars 2020

Hentet fra Fridas bålmat

image

INGREDIENSER

6 porsjoner
1 kg epler
1 dl vann
1 ss sitronsaft
100 g brunt sukker
150 g havregryn
120 g smeltet smør
Kanelstang
En neve rosiner

FREMGANGSMÅTE

Skjær eplene i båter eller terninger og legg de i en gryte med vann over bålet. Drypp over sitron mens du rører rundt i gryten. Legg på lokk og la eplene dampe seg halvveis møre.Tilsett brunt sukker, havregryn, smør, kanelstang og rosiner. Bland godt og la det koke seg mørt. Serveres mens den er varm.

Tips til egne krydderier for spennende smaker: Ingefær, kardemomme, vaniljestang eller tranebær.

LAGET MED

V.nr. 733 Støpejernsgryte 6L

Rødemaljert stor gryte av svært høy kvalitet. Den kommer med lokk som har knotter på innsiden. Ved koking vil det oppstå damp der det drypper ned fra knottene, som gir enda mer saftig mat. For de gode matopplevelsene, sammen med venneflokken. Gryta fordeler varmen jevnt, for et optimalt resultat. Perfekt til langtidskoking. Tåler høy varme og kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Enkel rengjøring. Ø 28 cm. Vekt: 7.5 kg.
733
 

inkl. mva.

V.nr. 845 Fyrfat 80

Fyrfat 80 er vårt største fyrfat. Et fleksibelt utekjøkken med mange muligheter.
845
 

inkl. mva.

Ikke på lager
image