Til toppen

Viltgryte med kantarell

Når dette tilberedes på bål med sprakende gnister og varmende flammer blir middagsopplevelsen unik. Maten smaker faktisk bedre ute! Denne oppskriften er hentet fra Fridas Bålmat og smaker ekstra godt når den er tilberedt over bål.

Viltgryte med kantarell

Ingredienser 

  • 550 g rein- eller elgkjøtt
  • 150 g kantarell
  • 2 løk
  • ½ ts salt
  • 2 ss mel
  • dryss pepper
  • ½ ts timian
  • 2 dl vann
  • 1ss soyasaus
  • 2 dl seterrømme

 

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken.
  2. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta. Rør inn mel og krydder.
  3. Tillsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter.
  4. Tilsett seterrømme før severing.

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Støpejernsgryte

4 / 6L. Robust og lekker støpejernsgryte. Tåler høy varme og kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon.
1732