Til toppen

Viltgryte med kantarell

Smakfull og enkel gryterett som kan tilberedes over bålpanna. Når måltidet lages over bål med sprakende gnister og varmende flammer blir middagsopplevelsen unik. Oppskrift fra Fridas Bålmat.

Viltgryte med kantarell

Ingredienser 

  • 550 g rein- eller elgkjøtt
  • 150 g kantarell
  • 2 løk
  • ½ ts salt
  • 2 ss mel
  • dryss pepper
  • ½ ts timian
  • 2 dl vann
  • 1ss soyasaus
  • 2 dl seterrømme

 

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken.
  2. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta. Rør inn mel og krydder.
  3. Tillsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter.
  4. Tilsett seterrømme før severing.

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770
Ikke på lager

Støpejernsgryte

4 / 6L. Robust og lekker støpejernsgryte. Tåler høy varme og kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon.
1732