Hopp til innholdet
5 oppskrifter du bør prøve på bålet i høst

5 oppskrifter du bør prøve på bålet i høst

Høsten er her med dets mange farger, mørkere kvelder, friske luft, jakt og turer i høstfjellet. Da er det tid for varmende mat, viltkjøtt og kos rundt bålpanna. Vårt mål er å legge til rette for mer tid ute. Når vi tar matlagingen med oss ut, blir middagen noe mer enn bare ett måltid. I denne artikkelen finner du flere inspirerende oppskrifter og enkle tips til bålmat du kan lage i høstferien.

 


Høstgryte

Varmende gryter og viltkjøtt hører høsten til. Når dette tilberedes på bål med sprakende gnister og varmende flammer, blir middagsopplevelsen unik. Maten smaker faktisk bedre ute!

Denne oppskriften er hentet fra Fridas Bålmat og smaker ekstra godt når den er tilberedt over bål.

Ingredienser
550 g rein- eller elgkjøtt
150 g kantarell
2 løk
½ ts salt
2 ss mel
Dryss pepper
½ ts timian
2 dl vann
1 ss soyasaus
2 dl seterrømme

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken.
  2. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta.
  3. Rør inn mel og krydder.
  4. Tilsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter.
  5. Tilsett seterrømme før servering.

Båltoast

Enten du fyrer i bålpanna i solkroken på hytta eller gjør opp et kaffebål ved et fiskevann på tur, kan du enkelt lage din favorittoast på bål.

Mye spennende kan lure seg inn mellom to skiver. Stemningsfulle øyeblikk rundt bålet gjør toasten ekstra god. Glørne gjør skorpene sprø og gir den gode smaken av bål. La kreativiteten få spillerom og finn din favoritt. Med variert pålegg kan alle sette sitt personlige preg på toasten sin.

Her er våre favoritter >


Camembert med honning, bær og nøtter

Camembert på bål er så enkel å lage at det nesten kan kalles snarveien til kosemat på bål. Du trenger en steikehelle, litt smør, ønsket antall camembert, nøtteblanding, honning, bær, samt ønsket type flatbrød eller kjeks.

Slik gjør du

  1. Sørg for at bålet har gode glør, men ikke for store flammer.
  2. Ha litt smør på steikehella og legg på camemberten.
  3. Følg med på temperaturen, og snu camemberten forsiktig etter hvert. Pass på at den ikke revner.
  4. Når camemberten er myk, er den klar til servering.
  5. Topp med nøtter, bær og honning, og nyt med flatbrød eller kjeks rundt bålpanna.

Frokostegg

Hva er vel bedre enn å starte dagen med frokostegg rett fra bålpanna? Varm noen brødskiver på grillristen og stek bacon til. Ta med familien ut og skap fine minner rundt varmende flammer med deilig frokost!

Slik lager du speilegg på bål:
Speilegg kan enkelt lages over bål om du har en steikehelle eller en steikepanne i støpegods. Bruk litt smør i panna slik at eggene ikke setter seg fast.


Frisk Eple Dessert

Kok opp bålkaffe, imponer med dessert rett fra bålet og nyt en frisk ettermiddag rundt varmende flammer.

Oppskriften finner du her >

Forrige innlegg Neste innlegg