Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Viltgryte med kantarell
Oppskrift | Bålmat

Viltgryte med kantarell

Smakfull og enkel gryterett som kan tilberedes over bålpanna. Når måltidet lages over bål med sprakende gnister og varmende flammer blir middagsopplevelsen unik. Oppskrift fra Fridas Bålmat.

Ingredienser

  • 550 g rein- eller elgkjøtt
  • 150 g kantarell
  • 2 løk
  • ½ ts salt
  • 2 ss mel
  • dryss pepper
  • ½ ts timian
  • 2 dl vann
  • 1ss soyasaus
  • 2 dl seterrømme

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken.
  2. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta. Rør inn mel og krydder.
  3. Tillsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter.
  4. Tilsett seterrømme før severing.
Espegard Norge

Tips

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Støpejernsgryte

Vanlig pris Fra 1 090 kr
Salgs pris Fra 1 090 kr Vanlig pris

Støpejernsproduktene fra Espegard er en hyllest til nytelse og mangfold i matlaging. Støpejern er kjent for å være et av de beste materialene for gryter. Fordi varmen fordeles jevnt er støpejern perfekt for til retter som skal putre ved svak varme i lang tid. Og de kan brukes over alle varmekilder, inkludert bålet og induksjonsplata.

Stor rødemaljert gryte med lokk. Gryta er av svært høy kvalitet og fordeler varmen jevnt for et optimalt resultat. Ved koking drypper dampen ned fra knotter på lokkets innside og gjør maten ekstra saftig.