Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Oppskrift på Pizzabunn
Oppskrift | Bålmat

Oppskrift på Pizzabunn

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 1/3 pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 kilo mel
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15 min. Deigen skal være glatt og smidig.
  3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 4, da passer hver del til en stor, tynn pizzabunn.
  4. Elt deigen og lag 4 fine små boller som du legger på et oljet fat med god avstand mellom hver. Dekk til med plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2–3 timer i romtemperatur (eller kjølig over natten). De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn.
  6. Topp pizzaen med ønsket saus og garnityr, før du legger den på bakesteinen. Serveres med frisk oregano og en tynn stråle god olivenolje.

En vedfyrt pizzaovn gir deg den perfekte steinovnspizza med sprø bunn. Legger du i litt røykeflis vil opplevelsen bli helt himmelsk.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Pizzaovn til Bål

Vanlig pris kr 3 490,00
Salgs pris kr 3 490,00 Vanlig pris

Tenk at noe så lite kan skape så mye glede! Pizzaovnen hjelper deg om du er fysen på pizza eller røkte grønnsaker. Ja takk begge deler. Liten pizzaovn laget i syrefast, børstet stål, for steking av pizza over bål eller gass. Passende pizzadiameter er ca. 25 cm, og vi anbefaler bruk av pizzaspade. Kan også brukes til baking og røyking. Ovnen har dobbel bunn, innebygd steketermometer og et praktisk trehåndtak for enkel flytting.

Leveres med pizzastål (stekeplate). Ovnsdøren hektes lett på kanten og kan enkelt vris til sidene for lufting. Døra håndteres med bålhanske eller gryteklut. Oppbevares innendørs. Passer til alle våre bålpanner og fyrfat.

Type: Bålmat

Pizzabrett 35

Vanlig pris kr 149,00
Salgs pris kr 149,00 Vanlig pris kr 249,00

Pizzabrett laget av solid treverk, som gir et rustikt og varmt utseende. Til servering av fersk, nystekt pizza, smakfulle burgere eller andre delikatesser. Hendig størrelse på på 35 cm. For å forlenge levetiden anbefales det å smøre brettet regelmessig med olja.

Type: Bålmat

Pizzaspade

Vanlig pris kr 119,00
Salgs pris kr 119,00 Vanlig pris kr 199,00

Et praktisk redskap for enkel håndtering av pizzaen. Enten du lager pizza i en pizzaovn på bålpanne, en røykovn eller en steinovn, gir denne spaden deg full kontroll. Den er laget av stål og treverk, noe som gir den både holdbarhet og et naturlig preg. Den fungerer fint til pizzaer med diameter opp til 23 cm. Perfekt redskap for Espegard Pizza- og røykovn til bålpanne og Espegard Steinovn Lillo.

Oppskrift på Pizzabunn

Tips

Gode råd for bruk av vedfyrt pizzaovn ute

Hvordan fyre opp pizzaovn
Bruk godt med ved og vent ca. 15 minutter etter opptenning før du starter stekingen. Da får du riktig temperatur for tilberedning av pizza med perfekt sprø bunn. Småkløyvd bjørkeved egner seg godt. Når optimal temperatur er oppnådd, er det tilstrekkelig å tilføre små vedkubber hvert 3-5 minutt for å holde liv i flammene. Ovnen vil nå holde konstant varme og du kan steke pizza etter pizza.

Optimal temperatur i pizzaovn
Når du skal steke steinovnspizza bør lufttemperatur være ca. 400°C. Bunntemperatur, underlaget i ovnen bør være ca. 350°C.

3 trygge tips til steking i pizzaovn

  1. Forsikre deg om at det ikke ligger fett på bunnplaten i ovnen, ellers kan det ta fyr.
  2. Unngå å lene deg over den åpne ovnen, eller å plassere fingre ellerhender på ovnen.
  3. Unngå flytting av ovnen når den er i bruk, ovnen blir svært varm.