Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Pytt i (bål)panne
Oppskrift | Bålmat

Pytt i (bål)panne

Ingredienser

Ingredienser (4 personer)

  • 600 g kokte poteter
  • 500 g stekt eller kokt kjøtt (biff, svin, lam e.l)
  • 1–2 stekte pølser
  • 2 mellomstore løk
  • Olje, smør eller fett til steking
  • Salt og pepper

Server med

  • Stekt egg
  • Syltede rødbeter
  • HP saus
  • Persille

Slik gjør du:

Slik lager du en kjapp pytt i panne over bålet

  1. Varm opp bålpanna eller bålbrenneren.
  2. Skjær potetene i like store biter (ferdigkokte «al dente»). Skjær også kjøttet i ca. samme størrelse. Skjær pølsen i mindre biter. Grovhakk løk.
  3. Brun poteter og løk før du tilsetter kjøtt og pølse.
  4. Tilsett en stor klatt smør og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper når blandingen er varm.
  5. Server med speilegg, rødbeter, brød, saus og urter.

Dette er ekte husmannskost og opprinnelig et restemåltid for å bruke opp overskuddsmat fra flere måltider. Prøv vår pytt i panne, som både er smakfull og spennende.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Støpejernsgryte

Vanlig pris Fra kr 990,00
Salgs pris Fra kr 990,00 Vanlig pris

Støpejernsproduktene fra Espegard er en hyllest til nytelse og mangfold i matlaging. Støpejern er kjent for å være et av de beste materialene for gryter. Fordi varmen fordeles jevnt er støpejern perfekt for til retter som skal putre ved svak varme i lang tid. Og de kan brukes over alle varmekilder, inkludert bålet og induksjonsplata. Stor rødemaljert gryte med lokk. Gryta er av svært høy kvalitet og fordeler varmen jevnt for et optimalt resultat. Ved koking drypper dampen ned fra knotter på lokkets innside og gjør maten ekstra saftig.

Pytt i (bål)panne

Tips

Hvordan lager du et stekt egg?

  1. Smelt litt smør i en middels varm støpejernspanne over bålvarmen.
  2. Knekk egget forsiktig ned i den varme panna og stek eggene i ca 3-4 minutter til eggehvitene har stivnet.