

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.
Det er ikkje kver dag eg langtidskoker mat på utepeisen. Men det hender, og det går fint, dersom du passer på å justere varmen og veskeinnholdet undervegs.
Eg koker min fårikål på ei seng av småpoteter. Det gjer eg inne på kjøkenet og ute på peisen. Dette gjer at kjøttet ikkje fester seg i bunn, og i tillegg gjer det magisk gode poteter.
Legg et par laurbærblad eller noen einerkvister i gryta sammen med kjøttet. Det gir en mild, aromatisk smak som løfter hele retten.
Type: Utepeiser
Stilrent og elegant ildsted i cortenstål. Utepeis 180 har en smart pipehatt med gnistfanger, som både stenger regn og snø fra å komme inn i peisen og hindrer gnistsprang og aske og sprette ut. Over tid vil stålet forvitre av temperatursvingningene som bålet gir. For lengre levetid anbefales det å bruke trekk når peisen ikke er i bruk. Bør også behandles regelmessig med vedlikeholdsolje.
Peisen kommer flatpakket med enkel montering. For optimal bruk anbefales det å investere i ekstrautstyr som heldekkende gnistfanger, grillrist og underlagsplate.
Grillrist er ikke inkludert
Type: Bålmat
Smart og hendig støpejernssett i tre deler. Settet består av steikepanne, gryte og lokk. Steikepanna har støpt skaft og håndtak. Praktisk helletut ved saustilberedning eller for å helle vekk overflødig fett. Gryta kommer med støpte håndtak og løsning for henging over åpen ild. Lokket har to støpte håndtak.
Støpejernssettet har flere kombinasjonsmuligheter. Lokket passer til både gryten og steikepannen. Det har også riller på undersiden, slik at det kan brukes som en grillplate. Gryte kombinert med lokk vil fungere som en dutch oven. Legger man glør på lokket kan maten stekes som i en ovn.
Støpejern er kanskje det best egnede materialet for matlaging på bål. Materialet er ekstra robust, stabilt og har en unik evne til å fordele varmen jevnt i hele panna/gryta. Sammenlignet med andre stålmaterialer holder dessuten støpejern mye lengre på varmen.
Settet er laget av rå støpejern og tenkt for bruk over eller i bål. Det kan også brukes i ovn, over gass, induksjon og andre elektriske varmekilder. Støpejern rengjøres enkelt med stålbørster eller annet skrapeverktøy. Det er viktig å etterbehandle med olje etter bruk, for å beskytte jernet godt mot fukt og rust. Før første gangs bruk anbefales det å varme opp støpejernet og sette det inn med olje. Deretter varmes støpejernet enda en gang til litt høyere temperatur. På denne måten vil oljen brennes inn i jernet og danne et bekyttende lag.
Viktig å vite om støpejern
Støpejernsproduktene våre er laget for å vare i generasjoner – men de trenger litt kjærlighet. Akkurat som alt annet støpejern, skal de ikke vaskes i oppvaskmaskin. Håndvask med varmt vann (og gjerne uten såpe) bevarer belegget og sikrer at produktet holder seg i topp stand i mange år fremover. Tørk godt etter vask, og gjerne smør inn med litt olje – så er det klart for neste bruk!
Type: Vedkløyving
Dette er originalen, designet i New Zealand. Vedkløyver av resirkulerbart, høykvalitets støpejern. En sikker kløyver som kan brukes av både ung og gammel, da man ikke trenger øks for å kløyve veden. Gir småved på sekunder til peis, ovn og bålpanne. Den kan skrus fast i en hoggestabbe, ved behov for stødigere kløyving. Kommer med 5 års garanti. Slager 1.35 kg fungerer perfekt til kløyvingen.
Bli den første som får vite om nye produkter og unike tilbud.
Ved å abonnere godtar du vilkårene for bruk og personvernerklæringen.
Bli den første som får vite om nye produkter og andre unike tilbud.