Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Saftig hamburger på bål
Oppskrift | Bålmat

Saftig hamburger på bål

Å tilberede hamburgere over bål er en herlig måte å oppleve utendørs matlaging på. Med litt forberedelser kan du enkelt lage saftige og smakfulle burgere som hele familien vil sette pris på.

Ingredienser

Hamburger

  • 600 g kjøttdeig, gjerne grovkvernet
  • 1 ts salt
  • ½ ts grovmalt sort pepper
  • Olje til steking

Hamburgerdressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl tykk naturell yoghurt, f.eks tyrkisk yoghurt 10 %.
  • 1 dl hakket sylteagurk
  • 1 finrevet hvitløksfedd
  • 2 ss ketchup
  • Noen dråper worcestershiresaus
  • Salt og pepper

Karamellisert løk

  • 1 gul løk
  • 1 ts smør eller olje
  • 1 klype strøsukker

Coleslaw med selleri

  • 2 gulrøtter
  • ½ hvitkål
  • 3 stangselleri
  • 2 ss majones
  • 1 ts sennep
  • 1 dl Crème Fraîche eller rømme
  • Salt og pepper

Serveres med hamburgerbrød og valgfritt tilbehør, f. eks salat, tomat, ost og bacon

Slik gjør du:

Hamburgere

  1. Lag et bål av småkløyvd ved. Alternativt kan man også bruke grillkull. Grillplata i støpejern er ellers perfekt til burgersteking. Denne legges på grillristen.
  2. Bland kjøttdeigen og krydder sammen og form til fire hamburgere.
  3. Når du har fått mye glør, stek eller grill burgerne raskt på høy varme til de er pent brune på begge sider (ha grillplata lavt).
  4. Flytt grillplata opp ved hjelp av bålhansker og grill videre til ønsket ferdighetsgrad. For medium stekt, ca. 3-4 minutter per side.

Coleslaw med selleri

Riv gulrøtter, halv hvitkål og stangselleri. Bland det sammen med majones, sennep og Crème Fraîche. Salt og pepper etter ønske.

Hamburgerdressing

Rør sammen majones, yoghurt, sylteagurk, hvitløk og ketchup. Smak til med salt, pepper og noen dråper Worcestershiresaus.

Karamellisert løk

Skjær løken i skiver og stek i smør eller olje. Tilsett en klype sukker og stek til den er skikkelig gyldenbrun. Da får løken en søtlig og mild smak. Rist brødet lett på grillen og legg til valgfritt tilbehør som dressing, salat, tomat, løk og ost.

Rist brødet lett på grillen og legg til valgfritt tilbehør som dressing, salat, tomat, løk og ost.

Espegard Norge

Tips

Har du godt med tid og ønsker å gjøre alt helt fra bunnen, kan du lage hamburgerbrødene selv. De smaker mye bedre enn de du får på butikken. Finere blir de også.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Stekepanne

Vanlig pris 499 kr
Salgs pris 499 kr Vanlig pris

Fast turkamerat under høstjakta eller fiskteturen på vidda. Liten nok til puttes i tursekken, stor nok til å diske opp med den ene godbiten etter den andre. Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og ørret som krøller seg i panna. Liten og praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne.

Type: Tilbehør Bålpanner

Grillplate støpejern

Vanlig pris 919 kr
Salgs pris 919 kr Vanlig pris

Noen øyeblikk ønsker man aldri skal ta slutt. Når man hører maten frese på grillplata og duften av bålrøyk blander seg med matlukt. Når indrefileten smelter på tunga mens man puster inn frisk skogduft.

Vendbar grillplate i støpegods med en glatt og en rillet overflate. Støpegods fordeler varmen jevnt og holder godt på varmen, noe som frembringer de aller beste smakene i maten. Passer til Bålpanne 60 og Fyrfat 60/80. Legges på grillristen.

Type: Bålmat

Bålhanske

Vanlig pris 219 kr
Salgs pris 219 kr Vanlig pris

Varmebestandig hansker for bruk på varme overflater. Sørger for tryggere grilling og bålfyring. Brukes ved håndtering av bålpanne, andre ildsteder og varme flater. Varmehansken er CE-sertifisert og tåler både direkte og indirekte varme (EN407/EN407)

Laget av semsket skinn i kraftig kvalitet, med komfortabelt innerfôr.

One size.

To stk.

Merk: Skal ikke brukes av barn.