Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Bålgrøt med einerduft
Oppskrift | Bålmat

Bålgrøt med einerduft

Ingredienser

  • 6 dl helmelk
  • 2 dl havregryn (gjerne store, grove)
  • 1 ss smør
  • 1 ts honning eller brunt sukker
  • En klype salt
  • Et lite einerbær (knust) eller ½ ts tørket einekvist (for røykaktig smak)
  • Et dryss kanel eller litt revet appelsinskall til servering

Slik gjør du:

  1. Finn roen ved bålet. Heng kaffekjelen eller en liten gryte over glørne.
  2. Varm opp melken sakte sammen med smør og det knuste einerbæret. Rør jevnlig så melken ikke brenner seg.
  3. Når det begynner å dampe, rør inn havregryn og en klype salt.
  4. La grøten småputre i 5–8 minutter mens du rører innimellom. Flytt gryta nærmere eller lenger fra varmen etter behov.
  5. Når grøten har ønsket konsistens, ta den av bålet og rør inn honning.
Espegard Norge

Tips

  • Topp med smørøye og kanel, eller prøv ristede nøtter og tørkede tranebær for en luksusvariant.
  • Ønsker du en røffere smak av natur, la grøten stå et minutt uten lokk rett ved glørne slik at litt røyk setter seg.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Suppegryte

Vanlig pris 829 kr
Salgs pris 829 kr Vanlig pris

Espegard Suppegryte er en praktisk gryte laget av svart emaljert stål, spesielt designet for matlaging over bål. Den er ideell for å lage varm, hjemmelaget suppe, fårikål eller lapskaus utendørs. Gryten tåler høy varme og er lett å rengjøre. Med opphengshåndtak i rustfritt stål og et lokk med treknott.

Merk: Gryten egner seg ikke til koking av gløgg, da syren kan skade emaljen.