Til toppen

Davids skrei på bål med brunet nøttesmør

Det er vinter, og tid for skrei. Fra januar til april er man så heldig å få tak i denne delikate torskefisken, som kommer fra Barentshavet til Norskekysten for å gyte. Det hvite fiskekjøttet fra skreien har en god fasthet og smaker ekstra godt! Med gode råvarer er det lett å imponere med en bedre middag eller lunsj rundt flammene.

Davids skrei på bål med brunet nøttesmør
Skrei på bål
Mat lages på bål. Skrei og nøttesmør tilberedes i steikepanna over bålet

Ingredienser

  • Skrei (vanlig torsk kan også brukes)
  • Asparges
  • Sitron
  • Hasselnøtter
  • Smør
  • Bordsalt
  • Sort pepper
  • Fersk persille

Slik gjør du

Følg stegene her, og de ulike ingrediensene er klare til servering samtidig!

Skrei

  1. Kok opp vann til aspargesen, ha i godt med salt. Det skal være rikelig med vann, slik at aspargesen dekkes. Aspargesen trenger kun 1 minutt i det kokende vannet for best konsistens.
  2. Ta frem skreien og tørk av den med papir. Strø over med salt.
  3. Sett stekepannen på bålet med en god klump smør og litt olivenolje. Når smøret slutter å frese er pannen varm.
  4. Stek fisken ca 5 min på hver side, avhengig av temperatur og tykkelse på fileten.

Nøttesmør

  1. Brun smør og hakkede hasselnøtter på lav temperatur til det blir gyllent og fint. Pass godt på her, slik at nøttene ikke blir svidd.
  2. Grill noen båter av sitron til dekorasjon og for en ekstra spiss på smaken.
  3. Ha oppi aspargesen.

Serveringstips

Legg opp asparges og torsk på en tallerken. Hell over nøttesmøret, før det hele toppes med sitron og nykvernet sort pepper og eventuelt litt fersk hakket persille.

Middag eller lunsj?

Potetstappe eller båtpoteter er godt som tilbehør hvis fisken skal spises til middag, til lunsj kan du droppe poteten for å gjøre det litt enklere for deg selv.

Vel bekomme!

 

Laget med produkter fra Espegard®

Bålpanne 60

Klassisk ildsted som bringer bålet nærmere hverdagen.
770

Støpejernpanne

Rødemaljert steikepanne av svært høy kvalitet. Denne steikepanna tåler det aller meste og bidrar med det lille ekstra. Panna har svartemaljert innside og fordeler varmen jevnt, for et optimalt resultat. Tåler høy varme og kan brukes over alle varmekilder, inkludert bål og induksjon. Enkel rengjøring. Ø 29 cm. Vekt: 4.2 kg
7260
Ikke på lager

Steikepanne

Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og fersk ørret som krøller seg i panna. Praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne. Liten nok til puttes i tursekken.
828
Ikke på lager

Grillsett

I tre deler av svært høy kvalitet. Består av grillklype, steikespade og tranchergaffel. Laget i børstet, rustfritt stål med håndtak av tre. Kommer i skinnetui. L: 40 cm
825