Til toppen

Oppskrift på Pizzabunn

En vedfyrt pizzaovn gir deg den perfekte steinovnspizza med sprø bunn. Legger du i litt røykeflis vil opplevelsen bli helt himmelsk.

Oppskrift på Pizzabunn

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 1/3 pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 kilo mel
  • 1 ss salt

Fremgangsmåte

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15 min. Deigen skal være glatt og smidig.
  3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 4, da passer hver del til en stor, tynn pizzabunn.
  4. Elt deigen og lag 4 fine små boller som du legger på et oljet fat med god avstand mellom hver. Dekk til med plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2–3 timer i romtemperatur (eller kjølig over natten). De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn.
  6. Topp pizzaen med ønsket saus og garnityr, før du legger den på bakesteinen. Serveres med frisk oregano og en tynn stråle god olivenolje.

 
Gode råd for bruk av vedfyrt pizzaovn ute

Hvordan fyre opp pizzaovn

Bruk godt med ved og vent ca. 15 minutter etter opptenning før du starter stekingen. Da får du riktig temperatur for tilberedning av pizza med perfekt sprø bunn. Småkløyvd bjørkeved egner seg godt. Når optimal temperatur er oppnådd, er det tilstrekkelig å tilføre små vedkubber hvert 3-5 minutt for å holde liv i flammene. Ovnen vil nå holde konstant varme og du kan steke pizza etter pizza.

Optimal temperatur i pizzaovn

Når du skal steke steinovnspizza bør lufttemperatur være ca. 400°C. Bunntemperatur, underlaget i ovnen bør være ca. 350°C.

3 trygge tips til steking i pizzaovn

  1. Forsikre deg om at det ikke ligger fett på bunnplaten i ovnen, ellers kan det ta fyr.
  2. Unngå å lene deg over den åpne ovnen, eller å plassere fingre ellerhender på ovnen.
  3. Unngå flytting av ovnen når den er i bruk, ovnen blir svært varm.

 

Laget med produkter fra Espegard®

Pizzaovn Lillo 50x40

Vedfyrt steinovn i rustfritt stål med innebygd termometer. 
6020

Spadesett 90

Sett med fire ulike redskap. Består av ildrake, pizzavender, stålkost og pizzabrett. Ildrake og stålkost brukes for å rengjøre stekeflaten for glør og aske. Med pizzavender kan pizzaen håndteres under stekingen.
6160
Ikke på lager

Pizzabrett 35

Hendig brett med håndtak, laget av tre. Ø 35 cm.
6170