Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Viltpølser med oppgradert tilbehør
Oppskrift | Bålmat

Viltpølser med oppgradert tilbehør

Ingredienser

  • Viltpølser
  • Champignon
  • Trompetsopp
  • Rødløk
  • Grønnkål
  • Tyttebær
  • Pepperrot
  • Rømme
  • Hvitløk
  • Sukker
  • Sitron 

Slik gjør du:

Slik gjør du: 

  1. Plassèr favorittpølsene dine stødig på stekeristen i passe avstand til varmen. Pølser smaker best om de får god tid til å varme seg over glørne, ikke direkte i flammene. 
  2. Mens pølsene godgjør seg på risten, legger du støpejernspannen rett i glørne. Brun rikelig med smør i pannen, legg i oppskåret sopp og krydre godt med salt og pepper.
  3. Etterhvert surrer du finhakket rødløk sammen med soppen. Resultatet er en herlig topping til pølsene. Grønnkål kan også brukes som knasende garnityr til pølsemåltidet!
  4. Rett før pølsene er klare pensles grønnkålblader med nøytral matolje, salt og pepper.
  5. Legg bladene rett på risten en kort stund, og du får et knasende resultat.

Dressing med pepperrot

Rømme tilsettes ønsket mengde finhakket hvitløk og smakes til med sukker og sitron. Rør godt! Tilsett revet pepperrot. Husk at pepperroten setter mye smak etterhvert, ha den derfor i rømmen rett før servering. 

Vel bekomme!

En skikkelig god viltpølse kan oppgraderes ytterligere med smakfullt tilbehør. Mat som metter og smaker ekstra godt ute!

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Stekepanne

Vanlig pris kr 499,00
Salgs pris kr 499,00 Vanlig pris

Fast turkamerat under høstjakta eller fiskteturen på vidda. Liten nok til puttes i tursekken, stor nok til å diske opp med den ene godbiten etter den andre. Her lukter det egg og bacon, små pannekaker og ørret som krøller seg i panna. Liten og praktisk støpejernspanne med ekstra langt skaft av tre, til bruk på bål og bålpanne.

Viltpølser med oppgradert tilbehør

Tips

I tillegg til velsmakende topping er lompe, lefse eller gode pølsebrød perfekt tilbehør. Prikken over i en er nyrørte tyttebær.