Hopp til innholdet
Bålvafler med lekker topping
Oppskrift | Bålmat

Bålvafler med lekker topping

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 7 dl kefir
  • ½ dl vann
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 150 gram smør

Slik gjør du:

  1. Visp egg og sukker lett sammen.
  2. Rør inn kefir og hvetemel vekselvis.
  3. Bland inn kardemomme og vann.
  4. Ha tilslutt i smeltet smør. Røren kan med fordel forberedes inne, før du tenner bålet. Da får røren hvilt seg til bålet er klart.

Lekker topping

Du forvandler vaffelen til et lite kunststykke med litt kreativ og smakfull topping!Gi hvert vaffelhjerte en liten skje med ekte seterrømme, toppet med en skive brunost. Dandèr med en dæsj fargerik multepuré eller multesyltetøy. Voila!Hjemmelaget multesyltetøy smaker kanskje aller best. Du får tak i multer i de fleste butikker, ferske, frosne eller ferdig syltetøy, avhengig av årstid. Uansett, multer og bålvafler hører sammen!TipsPass på at varmen er god, men ikke er for sterk: du bør ikke ha vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne eller på stekerist. Ha rikelig med smør i jernet før du starter stekingen og varm begge sidene av vaffeljernet . Jernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.

Lite kan måle seg med en nystekt og sprø vaffel rett fra bålet. Nyt skumringstimen og varmen fra flammene. Vær i øyeblikket, vær sammen. Imponèr gjerne med lekker og dekorativ topping på bålvaflene. Prøv en kombinasjon av skogens gull, seterrømme og en tradisjonell brunost med smak av karamell. Du vil ikke angre!

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Vaffeljern

Vanlig pris kr 499,00
Salgs pris kr 499,00 Vanlig pris

Nystekte vafler ute i det fri - finnes det en større luksus? Med vaffeljern blir det fort god stemning rundt bålet – enten man koser seg hjemme ved bålpanna eller er på tur.

Tradisjonell modell i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre. Leveres med eget etui.

Varm jernet sakte opp og pass på at vaffeljernet ikke er for varmt under steikingen. Du kan starte å steike når flammene er små eller du har fått bra med glør. Bruk godt med smør eller matfett. Vaffeljernet plasseres enklest på grillristen i bålpanna eller fyrfatet, som sørger for at jernet ligger flatt og at man får jevnest mulig varme. Glørne i bålet sørger for sprø og deilige vafler. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen.

Rå støpejernsprodukter har små porer i overflaten. Før det tas i bruk første gang anbefales det å sette inn vaffeljernet med olje. Dette vil gi en optimal stekeoverflate. Først varmes det opp, før det settes inn med et tynt lag matolje. Deretter varmes jernet opp enda en gang til litt høyere temperatur. På denne måten vil oljen brennes inn i porene og danne et bekyttende lag. Støpejern rengjøres med stålbørste eller annet skrapeverktøy. Husk å smøre vaffeljernet med et tynt lag matolje etter bruk og lagre det tørt, for å beskytte mot fukt og rust.

Type: Bålmat

Bålhanske

Vanlig pris kr 199,00
Salgs pris kr 199,00 Vanlig pris

Varmebestandig hansker for bruk på varme overflater. Sørger for tryggere grilling og bålfyring. Brukes ved håndtering av bålpanne, andre ildsteder og varme flater. Varmehansken er CE-sertifisert og tåler både direkte og indirekte varme (EN407/EN407)

Laget av semsket skinn i kraftig kvalitet, med komfortabelt innerfôr.

One size.

To stk.

Merk: Skal ikke brukes av barn.

Bålvafler med lekker topping

Tips

Pass på at varmen er god, men ikke er for sterk: du bør ikke ha vaffeljernet direkte i flammene, men heller over glørne eller på stekerist. Ha rikelig med smør i jernet før du starter stekingen og varm begge sidene av vaffeljernet . Jernet kan med fordel settes inn med olje etter bruk.