Hopp til innholdet

Bedrift med forhandleravtale? Logg inn i B2B-portalen.

Gulrotsuppe og focacciapinnebrød
Oppskrift | Bålmat

Gulrotsuppe og focacciapinnebrød

Ingredienser

Gulrotsuppe:

  • 3-4 stk gulrøtter (avhengig av størrelse)
  • 2 gule løk
  • 1 chili
  • 2 ss seterrømme
  • 2 dl matfløte
  • 4 dl vann
  • Smak til med salt, pepper & chilikrydder

Foccacia pinnebrød:

  • 6dl mel
  • 1 pose gjer
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje

Topping:

  • Rosmarin
  • Oliven
  • Soltørkede tomater
  • Flaksalt
  • Olivenolje

Slik gjør du:

Gulrotsuppe

  1. Kutt opp løk, chili og gulrøtter
  2. Fres løk og chili i smør i en gryte.
  3. Ha gulrøtter og vann i gryta og la det koke til de er så myke at de kan moses. Tilpass vannmengden ved behov.
  4. Tilsett krydder, matfløte og seterrømme til slutt.
  5. Når suppen tilberedes rundt bålet kan du bruke en gaffel til å mose gulrøttene og jevne suppen. Om suppen forberedes i forveien kan du bruk en blender eller stavmikser for å jevne den.  (Bruk ca. 4 dl vann fra de kokte gulrøttene).

Gode og varmende retter som metter gjør godt for sultne mager og frosne fingre på vakre, friske vinterdager. Med litt forberedelser i forveien kan du enkelt diske opp med en fyldig, varmende suppe over bålpanna og la alle lage sine egne pinnebrød som tilbehør.

Produkter benyttet i denne oppskriften

Type: Bålmat

Pinnebrødspyd

Vanlig pris kr 79,00
Salgs pris kr 79,00 Vanlig pris

Pinnebrødspyd med teleskopløsning, i rustfritt stål og trehåndtak. Gjør det enklere å lage perfekte pinnebrød over bålet. Den tynne plata bidrar til steking fra innsiden. Kommer med etui. L: 28.5–91 cm.

Type: Bålmat

Støpejernsgryte

Vanlig pris Fra kr 990,00
Salgs pris Fra kr 990,00 Vanlig pris

Støpejernsproduktene fra Espegard er en hyllest til nytelse og mangfold i matlaging. Støpejern er kjent for å være et av de beste materialene for gryter. Fordi varmen fordeles jevnt er støpejern perfekt for til retter som skal putre ved svak varme i lang tid. Og de kan brukes over alle varmekilder, inkludert bålet og induksjonsplata. Stor rødemaljert gryte med lokk. Gryta er av svært høy kvalitet og fordeler varmen jevnt for et optimalt resultat. Ved koking drypper dampen ned fra knotter på lokkets innside og gjør maten ekstra saftig.

Gulrotsuppe og focacciapinnebrød

Tips

Tilbered din favorittsuppe på forhånd og ta den med en beholder ut. Da kan den varmes over bålet i en gryte mens pinnebrødene stekes. Når suppen skal varmes bør det være glør og ikke store flammer. Bruk en visp og rør jevnlig så det ikke brenner seg.  Her får du oppskrift på en suppe vi liker godt.

Lag deigen en times tid før dere skal ut på tur, da rekker den å heve litt. Når du skal lage pinnebrødet tar du en liten del deig (husk at den heves når den stekes) og ha i ønsket mengde soltørkede tomater, rosmaring og oliven. Surr deigen rundt spydet og dryss over litt olivenolje og flaksalt før den stekes.