Inspirasjon & Tips
Vårt mål er å legge tilrette for mer tid ute. La deg inspirere av våre bålmatfavoritter og andre nyttige tips, for gode opplevelser rundt bålet.
Populære artikler
Den internasjonale vaffeldagen
Vaffeldagen ser vi frem til hvert år, da det er en dag fylt med søte fristelser og gode minner. På denne dagen kan du med god samvittighet nyte vafler i alle varianter og smaker, og gi deg selv og andre en god pause fra den travle hverdagen.
5 oppskrifter du bør prøve på bålet i høst
Høsten er her med dets mange farger, mørkere kvelder, friske luft, jakt og turer i høstfjellet. Da er det tid for varmende mat, viltkjøtt og kos rundt bålpanna. Vårt mål er å legge til rette for mer tid ute. Når vi tar matlagingen med oss ut, blir middagen noe mer enn bare ett måltid. I denne artikkelen finner du flere inspirerende oppskrifter og enkle tips til bålmat du kan lage i høstferien. Høstgryte Varmende gryter og viltkjøtt hører høsten til. Når dette tilberedes på bål med sprakende gnister og varmende flammer, blir middagsopplevelsen unik. Maten smaker faktisk bedre ute! Denne oppskriften er hentet fra Fridas Bålmat og smaker ekstra godt når den er tilberedt over bål. Ingredienser550 g rein- eller elgkjøtt 150 g kantarell 2 løk ½ ts salt 2 ss mel Dryss pepper ½ ts timian 2 dl vann 1 ss soyasaus 2 dl seterrømme Slik gjør du Skjær kjøttet i strimler, kantarellene i biter og hakk løken. Kjøtt, kantareller og løk brunes på stekehella før det legges over i suppegryta. Rør inn mel og krydder. Tilsett vann og soyasaus, rør om og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett seterrømme før servering. Båltoast Enten du fyrer i bålpanna i solkroken på hytta eller gjør opp et kaffebål ved et fiskevann på tur, kan du enkelt lage din favorittoast på bål. Mye spennende kan lure seg inn mellom to skiver. Stemningsfulle øyeblikk rundt bålet gjør toasten ekstra god. Glørne gjør skorpene sprø og gir den gode smaken av bål. La kreativiteten få spillerom og finn din favoritt. Med variert pålegg kan alle sette sitt personlige preg på toasten sin. Her er våre favoritter > Camembert med honning, bær og nøtter Camembert på bål er så enkel å lage at det nesten kan kalles snarveien til kosemat på bål. Du trenger en steikehelle, litt smør, ønsket antall camembert, nøtteblanding, honning, bær, samt ønsket type flatbrød eller kjeks. Slik gjør du Sørg for at bålet har gode glør, men ikke for store flammer. Ha litt smør på steikehella og legg på camemberten. Følg med på temperaturen, og snu camemberten forsiktig etter hvert. Pass på at den ikke revner. Når camemberten er myk, er den klar til servering. Topp med nøtter, bær og honning, og nyt med flatbrød eller kjeks rundt bålpanna. Frokostegg Hva er vel bedre enn å starte dagen med frokostegg rett fra bålpanna? Varm noen brødskiver på grillristen og stek bacon til. Ta med familien ut og skap fine minner rundt varmende flammer med deilig frokost! Slik lager du speilegg på bål:Speilegg kan enkelt lages over bål om du har en steikehelle eller en steikepanne i støpegods. Bruk litt smør i panna slik at eggene ikke setter seg fast. Frisk Eple Dessert Kok opp bålkaffe, imponer med dessert rett fra bålet og nyt en frisk ettermiddag rundt varmende flammer. Oppskriften finner du her >
Viltgryte med kantarell
Smakfull og enkel gryterett som kan tilberedes over bålpanna. Når måltidet lages over bål med sprakende gnister og varmende flammer blir middagsopplevelsen unik. Oppskrift fra Fridas Bålmat.