Til toppen

Møt sommeren med et trygt bål

Sommeren står for tur og det er høytid for grill- og bålkos. I Espegard er vi opptatt av sikkerhet når man fyrer bål. Vi har tilbehør som ivaretar tryggheten på best mulig måte. I denne artikkelen får du vite mer om disse produktene. Vi gir også noen gode råd om bålfyring.


Gode forberedelser for sikker bålfyring

Skal man kunne kose seg rundt bålpanna må det være trygge rammer, for både folk og omgivelser. Dette er særlig viktig sommerstid ettersom det både er varmt og tørt ute. Det meste løser seg med sunn fornuft. Å tenne bål i bålpanna egner seg best når det er rolige vindforhold. Ellers er det også lurt å sette seg inn i regelverk for bålfyring i hagen. 

Unngå gnistsprang

Når man fyrer med ved vil gnister kunne fly langt. Gnister kan antenne gress og trær, noe ingen ønsker. De kan óg skade klær. Alle som har brent hull i Gore Tex-jakka vet hvor kjedelig det er. Våre ulike gnistfangerløsninger er en god investering for å minimere gnistsprang fra bålet.  

GNISTKULE 60 – gir et smart og tryggere bål 

Denne våren lanserer vi Gnistkule 60. En innovativ løsning til alle våre bålpanner og fyrfat med diameter på 60 cm. Fordi den omslutter hele bålpanna sørger den for optimal beskyttelse. Slik kan alle sitte og nyte bålet uten å måtte tenke på gnistsprang. Halve kulen kan åpnes slik at man får god tilgang til å legge på ved eller lage mat. Gnistkulen har et flott design og er enkel å feste på panna.


UNDERLAGSPLATE – beskytter mot strålevarme

En av de største fordelene med bålpanne og fyrfat er at man flytter bålet opp fra bakken. Slik kan man fyre tryggere bål året rundt. Man får likevel en strålevarme under panna som kan svi terrassebord og gress. Vår underlagsplate passer alle våre ildsteder. Den 1 meter store platen gir god beskyttelse mot strålevarme og fanger opp glødende kull som eventuelt skulle falle ned. Platen kommer i tre deler som er enkle å sette sammen.

Vind-/Varmeskjerm 60 gjør bålet lunt

Denne gir god vindbeskyttelse samtidig som den reflekterer varmen til motsatt side. Resultatet er et lunt bål som gir mer kos. Skjermen passer til alle våre bålpanner og fyrfat med diameter på 60 cm.

Vindskjerm 60 holder flammene på plass

Noen dager kan det være litt ekstra trekk. Våre vindskjermer holder flammene på plass og gir et lunere bål.  


Ekstra stødig bålpanne på terrassen med gulvfeste

Espegard Bålpanne er veldig stabil. En terrasse kan likevel være litt glatt. Med et permanent gulvfeste vet du at bålpanna står fjellstøtt på din favorittplass. 

Sørg for et tryggere bål med

V.nr. 7155 Gnistkule 60

Smart gnistfanger til bålpanna som beskytter omgivelsene mot gnistsprang.
V.nr. 7155
 

inkl. mva.

V.nr. 8030 Underlagsplate

Plate i galvanisert, svartlakkert stål som beskytter underlaget mot gnister, glør og strålevarme.
V.nr. 8030
 

inkl. mva.

V.nr. 8012 Vind- og varmeskjerm

Vind- og varmeskjerm beskytter bålet for vind. Man får også en lunere opplevelse fordi bålvarmen konsentreres til én side av bålpanna. I tilleg får man en beskyttende effekt på omgivelsene.
V.nr. 8012
 

inkl. mva.

V.nr. 7540 Gulvfeste til bålpanne

Permanent feste som sørger for maksimal stabilitet til Bålpanna på terrassen.
V.nr. 7540
 

inkl. mva.