Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Rattkjelke 120

Klassisk rattkjelke med plass til barn og voksen. I lakkert treverk, svartlakkert stål og med meier av fjærstål. Solid håndbrems og gode svingegenskaper.
Lengde: 120 cm.
Vekt: 15 kg.

V.nr.: 790
Nobb-nr. 40054751

Denne rattkjelken kan du ikke klare deg uten i vinter! Espegard® Rattkjelke er en nostalgisk klassiker, håndlaget til minste detalj.

Rattkjelken er et klassisk leketøy og for noen et praktisk fremkomstmiddel, iallfall nedover. Rattkjelke 120 er 120 cm lang er utstyrt med en solid håndbrems. Her får du plass til én voksen (max vekt 120 kg) eller to barn.

Treverket som er behandlet og lakkert gjør at setet oppleves jevn og behagelig. I tillegg sørger trebehandling for at fuktighet ikke trenger inn og skader treverket. Sparken er laget i svartlakkert stål som er solid og holdbart. Stålmeien sørger for god støtte, stabilitet og god fart. 

Høy fart og mye moro – tenk sikkerhet!

Med en rattkjelke fra Espegard® er du garantert moro, fart og spenning. Dette er kjelker som fort kan få en fart på 50-60 km/t, riktignok på hardt underlag. Det er derfor anbefalt å benytte tilstrekkelig sikkerhetsutstyr, spesielt hjelm og snøbriller. Og husk: Ta hensyn til farten, deg selv og omgivelsene.

Et akebrett for generasjon

Den klassiske rattkjelken er solid og bygget for å for å vare lenge! Dette er et leketøy du kan regne med også fremtidige barnebarn vil få glede av. Hvor godt kjelken holder seg gjennom årene vil naturligvis avhengig av bruken, men vi anbefaler deg å sette av litt tid til kjelken før og etter hver sesong.

Barnesete kan feste på

Det finnes også barnesete som kan festes til rattkjelken (eller spark). Barnesete er utstyr med et belte og gjør vinterleken enda tryggere. Igjen vil vi påpeke at kjelken kan få høy fart,

Mål og vekt
Vekt 15.0 kg

Vedlikehold – Slik tar du best vare på rattkjelken

Stålet er behandlet med svart lakk som bidrar til det tøffe utseende, men også hindrer rust. I prinsippet er det "tut og kjør" uten nevneverdig anstrengelser til vedlikehold eller behandling, men noen grunnleggende tips har vi:

  • Kjelken bør lagres tørt og under tak, utenom sesong.
  • Smør gjerne med Espegard® Vedlikeholdsolje. Dette vil bevare både treverket og stålet.

I noen tilfeller der kjelken har stått mye ut, over flere år, kan det oppstå rust. Her kan du smøre på med Espegard® Vedlikeholdsolje for å stoppe rusten. Dersom du ønsker å fjerne rusten helt:

  1. Puss først med grovt sandpapir.
  2. Deretter pusser du med finkornet sandpapir.
  3. Legg så på primer.
  4. Lakk med blank svart, eller annen ønsket farge.

V.nr. 806 Barnesete

Passer til rattkjelkene og våre største sparker. I lakkert treverk og svartlakkert stål. Med belte for økt sikkerhet.
V.nr. 806
 

inkl. mva.

V.nr. 802 Spark TEMPO Svart (liten)

Tøff juniorspark, som innbyr til morsom vinterlek og -tur.
V.nr. 802
 

inkl. mva.

V.nr. 801 Spark TEMPO Svart (medium)

Mellomstor spark for de litt eldre barna i huset, med plass til én ekstra passasjer.
V.nr. 801
 

inkl. mva.

V.nr. 800 Spark TEMPO Svart (stor)

En stor, solid og tradisjonell spark i høy kvalitet for lang levetid.
V.nr. 800
 

inkl. mva.